Ďalší míľnik piešťanského ragby s Moravancami

  • Mladí dnes / Školy
  • 30. januára 2019, 18:00

Po nie príliš vydarenej sezóne mužov v Respect lige sa môže komunita ragby v Piešťanoch popýšiť vynikajúcimi úspechmi v oblasti detského ragby. Pilotný školský projekt piešťanského klubu s názvom Rugby je zábava! v spolupráci s Centrom voľného času Ahoj odštartoval novú etapu rozvoja ragby na Slovensku.

Po prvýkrát v sezóne sa zišli mini-ragbisti z Piešťan a Moravian nad Váhom na spoločnom tréningu. © archív CVČ Ahoj

Po niekoľkých rokoch úspešnej kooperácie sa k projektu začiatkom školského roka 2018/19 pridal ďalší výchovno-vzdelávací subjekt – Základná škola s Materskou školou Moravany nad Váhom. V piatok 25. januára sa po prvýkrát v sezóne spolu zišli mini-ragbisti z Piešťan a Moravian nad Váhom na spoločnom tréningu, na ktorom si vyskúšali viaceré aspekty hry.

Pre ragby typickú priateľskú atmosféru bolo cítiť počas celej športovej akcie, čo sa odzrkadlilo i na súdržnosti a nadšení všetkých hráčov v rámci jednotlivých cvičení. Aj napriek tomu, že mladé nádeje z Moravian trénujú pomerne krátko, svojím odhodlaním a nasadením sa snažili vyrovnať rovesníkom z Piešťan.

Spomínané ragbyové podujatie odštartovalo sériu ďalších športových, ale aj kultúrno-spoločenských regionálnych udalostí, ktoré majú nadviazať a vyvrcholiť počas jesenných majstrovstiev sveta v „pätnástkovom“ ragby, ktoré sa tento rok konajú v Japonsku.

CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav