Zo stavebného boomu nepodarky

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 29. januára 2019, 14:00

V roku 2018 sme si mohli na oficiálnych stránkach piešťanskej radnice prečítať množstvo bombastických článkov o získavaní eurofondov na rôzne projekty v meste.

„Z operačného programu Kvalita životného prostredia do Piešťan poputuje viac ako milión eur do dvoch škôlok. Cieľom projektov je zníženie energetickej náročnosti materských škôl Považská a Ružová,“ hlásala 4. apríla vo svojom článku hovorkyňa mesta Eva Bereczová.

V júni prišla nasledujúca správa: „Mestu Piešťany bol schválený veľký projekt. Na chodníky, osvetlenie a zeleň na Bratislavskej ceste mesto získalo z eurofondov približne 600-tisíc eur. Ide o úsek dlhý 1115 metrov.“

A sľuby o bombastickom stavebnom boome pokračovali. „Piešťany boli úspešné v štvrtom kole výzvy na verejnú osobnú dopravu v rámci Integrovaného operačného regionálneho programu. Na rekonštrukciu dvadsiatky zastávok radní získali viac ako 300-tisíc eur,“ písala v septembri radničná hovorkyňa.

Okrem toho primátor Miloš Tamajka rozbehol v minulom roku výstavbu aj z mestských peňazí. A tak sa rekonštrukcie dočkal chodník na ulici Pod Párovcami. Robotníci nabehli na Rastislavovu ulicu, ale aj na Sasinkovu.

A výsledok? Deti z Materskej školy na Považskej ulici vysťahovali ešte v lete, no rekonštrukčné práce dodnes nie sú začaté, a tak sa deti z tejto škôlky tlačia spolu so svojimi rovesníkmi v Materskej škole na Valovej ulici.

Do škôlky na Ružovej ulici Tamajka síce stihol do volieb deti nasťahovať, ale na konci januára sa opäť musia vysťahovať vďaka „fušerine“ úradníkov radnice, ktorí ju pred príchodom škôlkarov nenechali skolaudovať a odstrániť nedostatky.

O rekonštrukcii chodníka na ulici Pod Párovcami sa hádam najvýstižnejšie vyjadrili pamiatkari, že mesto Piešťany by sa za ňu malo hanbiť.

Na Rastislavovej sa objavili oranžovo-biele stĺpiky oddeľujúce cestu od chodníka, ktoré pod tlakom verejnosti musel zhotoviteľ odstrániť.

Sasinkova ulica síce ešte nie je dokončená, ale už dnes sa dá tušiť, že pribudne medzi Tamajkove nepodarky.

A tak v tomto svetle chvalabohu, že sa radnica pod Tamajkovým vedením nepustila do výstavby cyklochodníka na Bratislavskej za 600-tisíc eur či do rekonštrukcií zastávok za 300-tisíc eur.

Takto im zostáva nádej, že ich Tamajkova administratíva nezbabre ako všetky ostatné realizované projekty za posledné štyri roky.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav