Mráz a sneženie spôsobili sériu nehôd na cestách

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 29. januára 2019, 12:00

Tuhé mrazy, sneženie a cesty, ktoré sa šmýkali po celom regióne, narobili problémy nielen cestárom, ale najmä vodičom. Záchranné zložky vyrážali k sérii nehôd, ktorá sa tiahla od minulej stredy až do pondelka 28. januára. Autá narážali do zvodidiel, končili v priekope aj na streche. Mráz zaklial aj labute na Váhu.

Do zvodidiel na diaľnici v dôsledku hustého sneženia nabúrala mladá vodička z Vrbového. © KR HaZZ Trnava

Rieka Váh minulý týždeň po tuhých mrazoch zamrzla a na nej do stredy rána 23. januára primrzli aj tri labute. Na pomoc zavolali piešťanských hasičov. Jeden z príslušníkov sa pomocou lana, ktoré istili jeho kolegovia, blížil po nebezpečnom ľade k vtákom, no tie, ako ho zbadali, sa vyplašili a vďaka tomu sa odlepili od ľadu a vzlietli.

V ten istý deň popoludní vyrážali hasiči na diaľnicu D1, kde v smere na Hlohovec havarovala vodička Kie Rio do stredových zvodidiel. Sťažovala sa na bolesť hlavy. Hasiči žene pomohli a vykonali potrebné opatrenia na aute.

Ďalšia nehoda bola vo štvrtok 24. januára v Dubovanoch, kde havaroval vodič Kie Cee‘d z Veľkých Kostolian. Jeho auto ostalo na streche cez oba jazdné pruhy. Zranenému mužovi hasiči poskytli prvú pomoc a odovzdali ho záchranárom. Na vozidle vykonali protipožiarne opatrenia a vytečené kvapaliny zasypali sorbentom.

Do dvoch odstavených áut na Veternej ulici v Piešťanoch nabúral v piatok 25. januára v noci opitý vodič z Piešťan. Škoda Fabia, v ktorej jazdil, ostala na streche. Hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia. Prípad riešila aj polícia.

Opitý vodič nezvládol riadenie na Veternej ulici, nabúral do zaparkovaných áut a so Škodou Fabia skončil na streche.

Do betónového oplotenia nabúral v sobotu 26. januára ráno v obci Sokolovce vodič BMW z Dvorníkov. Hasiči poskytli zranenému prvú predlekársku pomoc, na havarovanom aute vykonali potrebné opatrenia a vapexom odstránili ekologickú škvrnu z vytečených prevádzkových kvapalín.

V ten istý deň v známej bančianskej zákrute došlo k stretu auta s cyklistkou. Zranenej cyklistke z Piešťan poskytli hasiči prvú predlekársku pomoc, naložili ju do nosidiel zafixovanú v celotelovej dlahe a odovzdali záchranárom. Havarované BMW vodiča z Bratislavy vytiahli z priekopy pomocou navíjacieho zariadenia.

Do tretice v sobotu vyrážali hasiči k Drahovciam, kde sa nabúrali štyri osobné autá. Pri nehode sa zranili dve osoby, cesta bola neprejazdná. Hasiči poskytli zraneným prvú pomoc a po potrebných úkonoch odtiahli autá na krajnicu, pri poslednom zapadla do snehu aj samotná hasičská technika. A tak si veliteľ vyžiadal pomoc, hasičské auto zo záveja vytiahli pomocou Tatry 815.

V nedeľu 27. januára pred šiestou hodinou večer sa rozhorela v obci Prašník bútľavá vŕba. Vo vnútri stromu horel rôzny materiál. Hasiči požiar zlikvidovali vysokotlakovým prúdom vody.

Týždeň hasičských výjazdov pokračoval aj v pondelok 28. januára, keď po šiestej hodine ráno vyrážali na zasneženú diaľnicu smerom k Hlohovcu. Do zvodidiel tam nabúrala mladá vodička z Vrbového. Automobil Ford Focus ostal v strede diaľnice, na pomoc jej prišli okamžite okoloidúci vodiči. Hasiči poskytli zranenej žene prvú predlekársku pomoc a odovzdali ju záchranárom.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav