Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 26. januára 2019, 18:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, vo štvrtok 17. januára sa v Bratislave konal 14. ročník slávnostného odovzdávania výročných hudobných cien Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby v spolupráci s Hudobným fondom v kategóriách rozhlasová stanica, hudobný redaktor, usporiadateľ, album, najlepší festival, najlepší klub, skupina roka, spevák/speváčka roka, objav roka.

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

V kategórii lokálna/regionálna rozhlasová stanica roka boli nominovaní Aligator Classic Rock Radio Bratislava, Radio One Rock Nitra a Rádio Piešťany. Tradičné „a víťazom sa stáva“ rádio Aligator! Rešpektujeme verdikt poroty. Nie, nie sme smutní ani sklamaní. Máme svojich poslucháčov a hráme najlepšiu hudbu s najlepším zvukom v slovenskom éteri. Gratulujeme víťazom. Našim verným poslucháčom len prísľub, že v trende nepoľavíme, a ak sa vyskytne v budúcnosti nejaká nominácia, budeme sa snažiť o to najlepšie umiestnenie. Ústrednou myšlienkou Rádia Piešťany je spokojnosť našich poslucháčov a šírenie dobrého mena v prospech mesta, ktoré máme radi.

Pre reláciu Podoby džezu na Rádiu Piešťany sa vďaka neustále aktívnej džezovej scéne ponúkajú zaujímavé témy. Finále súťaže džezových nádejí JazzStartUp odzneje 26. februára v budove Slovenského rozhlasu. Účastníci Farkas Attila Trio, Duška – Agi Kazai & Štefan Uhriňák a Zsolt Farkas Trio sú zárukou kvalitného koncertu. Lukáš Oravec Quartet & Slovak Sinfonietta je projekt v spolupráci so Štátnym komorným orchestrom Žilina, ktorého premiéra sa uskutoční 7. februára. Trnavský sviatok džezu Winter JazzFest sa blíži, 8. februára zaznejú prvé koncerty, a anketa Esprit 2018 o najlepší džezový album roka už registruje 12 albumov. Ďalšie prihlášky očakávajú usporiadatelia i my v Rádiu Piešťany, aby sme mohli tieto prezentovať v našej relácii.

Rádio Piešťany je mediálnym partnerom spomínaných podujatí a aj budúca relácia sa bude zaoberať dianím na slovenskej džezovej scéne. Aj ostatné klubové a koncertné aktivity sú ostro sledované a budeme vás o nich informovať v našej relácii vysielanej vždy v nedeľu o 20:00 alebo v repríze v stredu o 23:00.

Na stretnutie pri dobrej hudbe a príjemnom slove sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila