Obnovili škôlku aj zbrojnicu

  • Spravodajstvo / Región
  • 26. januára 2019, 08:00

V uplynulom roku sa v Bašovciach podarilo obnoviť nielen hasičskú zbrojnicu, ale aj materskú školu. Obec získala na ich vynovenie prostriedky vo výške viac ako stotisíc eur.

Na obnovu materskej školy získala obec Bašovce 78-tisíc eur. © archív obce

„Obec sa snaží zapájať do rôznych projektov a výziev, vďaka ktorým môžeme využiť finančné prostriedky na zveľaďovanie našej obce. Vlani sme získali financie na rekonštrukciu požiarnej zbrojnice vo výške 28 337 eur a na rekonštrukciu materskej školy vo výške 78-tisíc eur,“ uviedol starosta Bašoviec Ľubomír Dekan.

Za uvedené financie vymenili v hasičskej zbrojnici okná, namontovali novú bránu, zateplili strechu, spravili nový vjazd a budova dostala krajší vzhľad celkovým náterom.

Novozrekonštruovaná je i hasičská zbrojnica.

V materskej škole urobili nové zvody, vymenili niektoré staré okná za nové, celú budovu zateplili a tiež zvonku omaľovali. Tieto dva objekty sídlia uprostred obce, takže rekonštrukcia veľmi pomohla celkovému vzhľadu Bašoviec. Obec chce i naďalej pokračovať v rozbehnutých projektoch a reagovať na aktuálne výzvy, ktoré jej pomôžu získať ďalšie finančné prostriedky.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel