Parkovacia arogancia pokračuje

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 25. januára 2019, 08:00

Piešťany sú parkujúcimi autami zahltené, najmä v niektorých lokalitách. Autá už stoja i tam, kde sme na ne doposiaľ neboli zvyknutí a vodiči často (z núdze?) porušujú dopravný zákon. No zaparkovať priamo za značkou označujúcou pešiu zónu, to už chce okrem „odvahy“ i poriadnu dávku arogancie.

Na Ulici E. Suchoňa parkujú vodiči rovno za dopravnou značkou. (Autor: am)

Áno, i tak niektorí vodiči „rešpektujú“ dopravné značenie. Na pešiu zónu je vozidlám určeným pre zásobovanie povolený vjazd do desiatej hodiny dopoludnia, no i napriek tomu sa na z času na čas objaví auto, ktoré na Winterovu ulicu zablúdi aj po tejto hodine. A na Ulici Eugena Suchoňa už dokonca šoféri pravidelne i parkujú.

Zvláštne pritom je, že napríklad v čase, keď vznikla fotografia k článku, bolo síce parkovisko na Nálepkovej ulici plné, no to v nákupnom centre ohlasovalo ešte vyše sto voľných miest. A tie boli skutočne dostupné, dokonca i na prvom podlaží.

Podľa náčelníka mestskej polície Marcela Mihalika takéto státie za značkou dovolené nie je a on sám nemá vedomosť o žiadnej výnimke, ktorá by tam ktoréhokoľvek vodiča oprávňovala parkovať. Práve preto tam hliadkujúci policajti dávajú „papuče“, i keď je jasné, že nemôžu stráviť celú službu na jednej ulici.

Vodiči parkujú s automobilmi v centre možno aj preto, že značku prehliadajú iba pre zdravotný hendikep, keďže v týchto miestach si môžu kúpiť okuliare.

Vyzerá to však tak, že Piešťany sa pomaly vracajú k modelu spred niekoľkých desiatok rokov, keď bola Winterova ulica prejazdná aj pre autá. A možno sa napokon nevrátia, ak sa mesto začne dopravou, a to i statickou, reálne a aktívne zaoberať.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava