Útulkáči sa zo snehu tešili, teraz potrebujú pomoc

  • Kultúra a spoločnosť / Príroda
  • 20. januára 2019, 20:00

I keď sa už v našich končinách sneh roztopil, zima sa nekončí. Takéto poveternostné podmienky komplikujú aj prácu v piešťanskom útulku zvierat, kde neexistuje víkend, sviatok či prázdniny. Psy a mačky potrebujú čerstvú vodu a krmivo denne.

Aj fešák Tomi hľadá nový domov. © Útulok Piešťany

Pred dvomi týždňami sme sa aj v Piešťanoch stretli s roky nevídanou snehovou kalamitou, ktorá potrénovala naše svalstvo pri odhŕňaní snehu s chodníkov, áut či parkovacích miest. Nával bielych vločiek museli zvládnuť aj v Slobode zvierat, ale ako vraví riaditeľka Ľubomíra Baleková, zimu tam „prežili“. „Psíky sa tešili, no my už menej. Práca bola náročnejšia, museli sme odpratávať naviaty sneh, sprístupniť chodníky, dolievať teplú vodu do vedier, aby im nezamŕzala, ale napokon sme všetko zvládli. Časť snehu sme použili na veľkého snehuliaka,“ skonštatovala riaditeľka.

Piešťansky útulok bude najbližšie dni bojovať o podporu. Prepracoval sa medzi tri najlepšie projekty v regióne a postupuje do druhého kola, v ktorom budú o jeho podpore rozhodovať zákazníci. Každý, kto od 21. januára do 17. februára nakúpi v ktoromkoľvek obchode spoločnosti Tesco, dostane po zaplatení jeden hlasovací žetón. Žetón vhodí do hlasovacieho boxu A, B alebo C projektu, ktorý chce podporiť.

Ak sa útulkáči umiestnia na prvom mieste, získajú 1300 eur na realizáciu prístupovej cesty k ich budove na Priemyselnej ulici. Projekt umiestnený na 2. mieste získa podporu v hodnote 600 eur, na 3. mieste 300 eur. Proti piešťanskému útulku stojí s projektom hlohovské OZ Samaria a rovnako z Hlohovca i základná umelecká škola.

Útulok, ktorý minulý rok pomohol 478 novým zvieratám, pričom približne rovnaké množstvo ho zasa opustilo, však neustále potrebuje okrem hlasovania, venčenia psov a adopcie aj materiálnu pomoc. Stále môžete nosiť posteľnú bielizeň a momentálne aj koberce. „S ostatným sme dobre zásobení vďaka štedrým Vianociam, a tak veľmi pekne ďakujeme za x potrebných vecí na chod útulku, ktoré ľudia neustále nosili. Práve oni sú pre nás veľkou oporou,“ dodala riaditeľka.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav