Halový turnaj rozhodcov a delegátov

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. januára 2019, 16:00

Úvod nového roka patrí halovej sezóne, počas ktorej si každoročne zmerajú sily nielen hráči, ale aj rozhodcovia oblastných zväzov patriacich pod Západoslovenský futbalový zväz. Tento rok sa stala dejiskom Trnava, kde bol turnaj venovaný aj spomienke na rozhodcov Petra Kubinu a Mariána Šmidoviča.

Zástupcovia ObFZ Trnava skončili na turnaji tretí. © ObFZ Trnava

„Každý rok v Trnave organizujeme Memoriál rozhodcov Petra Kubinu a Mariána Šmidoviča, a keďže vyšiel na podobný dátum ako Turnaj rozhodcov a delegátov ZsFZ, rozhodli sme sa ich spojiť. Som rád, že sme sa opäť vrátili k pôvodnej myšlienke, s ktorou sme organizovali prvé ročníky. Chodili sem nielen rozhodcovia z oblastného futbalu, ale aj Západoslovenského či Slovenského futbalového zväzu. S pribúdajúcimi rokmi sa postupne táto myšlienka vytratila, no po dvadsiatich rokoch sme sa k nej vrátili nanovo,“ povedal k turnaju Jozef Šmidovič, brat zosnulého rozhodcu Mariána Šmidoviča.

Z dvanástich oblastných zväzov sa turnaja nezúčastnili len Levice a Dunajská Streda. Oproti vlaňajšku, na ktorom mohli nastúpiť len neaktívni futbalisti, sa tohtoročného turnaja mohli zúčastniť rozhodcovia a delegáti, ktorí počas minulého roka štartovali v kluboch riadených oblastnými futbalovými zväzmi.

Už úvodné kolá naznačovali, kto bude favoritom skupín. Nitra prišla do Trnavy získať piate víťazstvo za sebou, Trnava sa zasa chcela blysnúť na domácej pôde. Obe mužstvá získali v základnej časti rovnaký počtom bodov, pripísali si tri víťazstvá a jednu remízu. Darilo sa aj Senici, ktorá sa na víťaznú vlnu naladila vysokou výhrou nad Galantou a postupne si vybojovala miestenku do semifinále.

V druhej skupine mútili vodu rozhodcovia Trenčína, ktorí už v úvodnom kole potrápili Nitru, neskôr ukázali zmysel pre fair play v zápase s Považskou Bystricou a v semifinále zaskočili Trnavu. O víťazovi napokon rozhodol penaltový rozstrel, z ktorého vzišiel Trenčín ako prvý finalista. K nemu sa po jednoznačnej záležitosti so Senicou pridala aj Nitra.

V zápase o tretie miesto medzi Trnavou a Senicou zrejme začali domácich opúšťať sily a v 8. minúte svietil na tabuli stav 0:3. Za zmienku stojí Prelecova krásna strela z diaľky či individuálna akcia Miroslava Šefčíka. Trnave priháralo, začala hrať „vabank“, keď sa do poľa vysunul aj brankár, no napokon ju to stálo len ďalšie tri góly do prázdnej brány. V závere na konečných 1:6 skorigoval domáci Haring.

Úvod finále patril Trenčínu. Skóre otvoril Banár, no postupne sa iniciatívy chopila Nitra, ktorá začala otáčať. Zlomovým momentom sa stal krásny volej v podaní Kováča, ktorý dostal Nitru „na koňa“ a do trenčianskej brány sa začali sypať góly. Záverečné minúty zápasu priniesli menšiu prestrelku, zastavila sa na výsledku 3:7. Piate víťazstvo Nitry v rade vyšperkoval dvanástimi presnými zásahmi kanonier Andrej Gregora.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel