Do Sociálnej poisťovne zájdite radšej peši

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 17. januára 2019, 10:00

Dlhé roky sídlila Sociálna poisťovňa v budove Daňového úradu Piešťany. Niekoľko tamojších parkovacích miest síce nepostačovalo najmä v čase podávania daňového priznania, no v tejto lokalite sa, aj keď trochu ďalej od konkrétnej budovy, dalo nájsť miesto na odstavenie automobilu takmer vždy. Odkedy však poisťovňa sídli na Sládkovičovej ulici, je problém.

Pri vstupe do areálu je umiestnená takáto zákazová značka. (Autor: am)

Sociálnu poisťovňu presťahovali do budovy bývalého Siemensu v apríli 2017. Spočiatku sa v novom areáli parkovalo priam luxusne, na výber bolo niekoľko desiatok miest. Neskôr po dobudovaní rampy však priestor uzavreli a parkovať v prednej časti môžu len držitelia karty ZŤP a predvolaní na lekársku posudkovú kontrolu.

Ak teda ochorie napríklad živnostník a potrebuje do sociálnej poisťovne zaniesť potvrdenie o práceneschopnosti, zaparkovať musí mimo areálu. A to i v prípade, že ide na bicykli. Dnu ho totiž nepustí značka zákaz vjazdu – všetkým motorovým aj nemotorovým vozidlám.

Na Sládkovičovej ulici pritom nie je zakázané zastavenie ani státie. V iných jej častiach mnohí vodiči odstavujú autá na chodníkoch už roky, len tu, bližšie k centru, na to obyvatelia doposiaľ neboli zvyknutí. Problémom je i otvorenie nových lekárskych ambulancií práve neďaleko Sociálnej poisťovne, čo zhustilo statickú dopravu ešte väčšmi.

Už i v tejto časti Sládkovičovej ulice parkujú autá na krajnici. Inú možnosť vodiči nemajú.

V tomto prípade však nejestvuje rada, ako, respektíve kde zaparkovať o čosi ďalej. Centrum je autami doslova zahltené, preto nájsť najmä v pracovných dňoch dopoludnia voľné miesto je skôr šťastie ako pravidlo, pričom myslíme aj platené parkovanie na Kollárovej, Bernolákovej, Kukučínovej či neplatené na Teplickej ulici. Určite k tomu prispieva i fakt, že predtým plne využívané parkovisko v obchodnom centre Aupark prechádza dlhodobou rekonštrukciou a kapacitne je značne obmedzené. Výsledok môžeme vidieť aj v rozsiahlych kolónach pred veľkým parkoviskom na Nálepkovej ulici.

Vyriešiť dopravu, a to najmä statickú, bude iste tvrdým orieškom aj pre nové vedenie radnice. Uvidíme, čo sa mu podarí zrealizovať po riadnom zabehnutí sa na pozíciách.

Dovtedy dbajte pri parkovaní aspoň na to, aby ste neporušovali predpisy, nestáli päť metrov pred a päť metrov za križovatkou, rovnako päť metrov pred priechodom pre chodcov. Okrem toho, že ostatných vodičov vystavíte nebezpečným situáciám, môžete si „zarobiť“ na pokutu.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav