Zdolali Marburg a sú vo Final Four CEWL

  • Šport / Basketbal
  • 16. januára 2019, 14:00

Hráčky Piešťanských Čajok v stredu zdolali súperky z nemeckého tímu BC Pharmaserv Marburg 72:67 po predĺžení v stretnutí A-skupiny basketbalovej Stredoeurópskej ligy žien (CEWL). Piešťanky predtým uspeli aj v Nemecku nad lídrom tamojšej najvyššej súťaže (78:66) a s bilanciou dve víťazstvá, jedna prehra už majú istý postup do Final Four CEWL.

Čajky vyhrali nad aktuálnym lídrom bundesligy aj druhýkrát. © (mp)

Druhým postupujúcim z A-skupiny je český tím Sokol Hradec Králové. Práve toto družstvo bude posledným súperom Čajok v skupine, hrať sa bude v piešťanskej Diplomat aréne 30. januára.

Víťazstvo domácich Čajok sa však nerodilo ľahko. Marburg ich zo začiatku zasypal šiestimi premenenými trojkami, ktorých napokon v zápase nastrieľal 12. Čajky však dokázali stále držať s Nemkami krok a vyrovnaný duel muselo napokon rozlúsknuť až predĺženie, v ktorom boli domáce hráčky úspešnejšie a zvíťazili 72:67.

„V stredajšom zápase s Marburgom sme boli v pozícii, že tam sa nám podarilo zvíťaziť a každý očakával, že to potvrdíme aj doma. V stretnutí sme mali viac horších okamihov ako dobrých, ale bojovnosťou a aj s trochou šťastia sme dostali zápas do predĺženia, kde sme dokázali vyhrať. Gratulujem dievčatám k víťazstvu. Musím však povedať, že na druhej strane nie som spokojný s ich mentálnym prístupom. Z našich pravidiel sme nesplnili nič. Ako keby sme sa ani nepripravovali. Túžba po víťazstve a bojovnosť však dievčatám slúžia ku cti. Ešte nás v CEWL čaká jeden zápas s Hradcom Králové na domácej palubovke a máme šancu vyhrať skupinu,“ zhodnotil zápas tréner Čajok Richard Kucsa.

Podobne hovorila aj kapitánka Dominika Deptová, ktorá patrila s dvanástimi bodmi a najmä výborným obetavým výkonom k najlepším hráčkam stretnutia: „Zápas sme si skomplikovali vlastnými chybami. Vedeli sme, čo od nich môžeme očakávať, no už v prvej štvrtine sme, myslím, dostali sedem trojok, čo je enormne veľa. Museli sme doháňať skóre, čo nás stálo veľmi veľa síl, ale sme rady, že sme to dotiahli do víťazného konca, sú to veľmi dôležité body. S naším prejavom však nemôžeme byť spokojné, bolo tam veľa chýb, a ak by sme podali optimálny výkon, vyhrali by sme vyšším rozdielom. Ukázali sme však, že sa vieme zomknúť a v pravú chvíľu to otočiť, čo je cenné a aj to víťazstvo nás potom teší viac.“

Piešťanské Čajky – BC Pharmaserv Marburg 72:67 (16:24, 35:35, 50:53, 60:60)

trestné hody: 21/17 – 9/5, trojky: 7 – 12, fauly: 17 – 16

Zostavy/body – Čajky: Lubin 14, Jakubcová 13, Thompson 13, Deptová 12, Baburová (Mikulášiková 5, Hašková 5, Matejčíková 5, Mihaljevičová), Marburg: Yohn 14, Bertholdt 10, Baker 8, Kiss-Rusk 8, Bradley 7 (Schaake 12, Wagner 6, Reeh 2, Klug)

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf