Prišla zimička – ako sa patrí – so sánkovaním a snehuliakmi

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 16. januára 2019, 12:00

Snehová nádielka, ktorá zavítala minulý týždeň aj do piešťanského regiónu, inšpirovala mnohých k zimným radovánkam. Na svoje si prišli nielen lyžiari zjazdári, ale aj bežkári. Kreatívni ľudia vytvorili aj všakovakých snehuliakov. Deti i študenti sa guľovali, najmenší sa vozili na sánkach.

Deti mali radosť zo snehového príbytku. © FB Petra Tekulu

A veru podaktoré deťúrence zo sánok nebadane aj vypadli, takže sa ocitli vo fusakoch či v dekách na chodníku bez toho, že by si to ich rodičia či starí rodičia všimli. Sneh bol bielučký, čistý, zmenil krajinu na rozprávku a do nej tvoriví ľudia povyrábali všakovakých snehuliakov, strašiakov, princezné, ľadové príbytky či dokonca nevšednú „dopravnú značku“, ktorá sa týčila pri Trebaticiach na poli vedľa hlavnej cesty. Podľa tvaru jej dali žartovníci názov – pohlavná. Sochu niekto zhodil.

Nádherné diela zo snehu vznikli najmä v parčíku pri sídlisku Nikola Teslu. Okrem vysokánskeho snehuliaka, snehovej kráľovnej či štrbavého mužíka si svoj vlastný príbytok vybudovali aj najmenší obyvatelia sídliska. Pobudnúť v iglu, dívať sa na padajúce vločky a užívať si skutočnej zimy, to bol zážitok, na ktorý budú určite spomínať aj po rokoch. Sobotný odmäk a dážď, ktorý oteplenie sprevádzal, síce väčšinu zo snehuliakov a iných snežných postavičiek roztopil a znetvoril, ale pocit z krásnej zimy pretrváva.

(vd)

Tieto dve sochy zdobia parčík na sídlisku Nikola Teslu v Piešťanoch.

,

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava