Piešťany opäť bojujú o Žihadielko!

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 14. januára 2019, 16:00

Po roku je tu opäť súťaž o nové detské ihrisko Žihadielko. Piešťanci síce v roku 2017 svojím aktívnym hlasovaním jedno ihrisko s motívom Včielky Maje vybojovali, hlasovať však môžu opäť. Mesto sa totiž zapojilo aj do ďalšieho ročníka, ktorý začína práve dnes 14. januára.

Ilustračné foto

V kategórii miest, ktoré už ihrisko Žihadielko v rokoch 2016 až 2018 vyhrali, je 19 súťažiacich lokalít. Len pár hodín po spustení hlasovania sú Piešťany na 15. mieste. Podarí sa kúpeľnému mestu vyhrať ďalšie ihrisko? To zistíme v marci.

Hlasovanie verejnosti prebieha na stránke www.zihadielko.sk od 14. januára do 28. februára 2018 (23:59:59). Jedinou podmienkou je registrácia na spomenutom webe. Užívateľ registráciu potvrdí overovacím kódom, ktorý mu bude zaslaný vo forme bezplatnej SMS na zadané mobilné telefónne číslo patriace operátorovi v rámci Slovenska.

´´Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín označiť svojho favorita. Jeden hlas navyše je možné každý deň získať za zvládnutie jednoduchej online hry. Priebežné poradie bude zverejnené a s výnimkou posledného týždňa pravidelne aktualizované na spomenutej webstránke.

Všetky Lidl ihriská Žihadielka spája jednotný motív rozprávkovej včielky Maji, ktorej príbehy deti, ale aj generácia ich rodičov veľmi dobre poznajú. Maja a jej priatelia sú aktívnou súčasťou herných prvkov obsiahnutých v rámci ihriska, ktorého rozmery sú 20 m x 16 m. Skladbou je určené pre deti vo veku od 2 do 12 rokov. Žihadielko so symbolom včielky Maji zaujme zaručene aj tých najmenších objaviteľov, ktorým je určená časť pri vstupe. Dopadovú plochu tvorí mäkká liata guma. Táto zóna ponúka veľa zábavy na pružinových hojdačkách, kolotoči či v domčeku určenom pre deti od 2 do 6 rokov. Samozrejmosťou je veľké pieskovisko. Práve vďaka dopadovej liatej gume sa môžu aj tí najmenší vyšantiť do sýtosti. Dominantou zóny pre deti od 6 do 12 rokov je športová zostava, ktorá nabáda odvážlivcov k množstvu lezeckých výziev. Vedľa športovej zostavy je malá dvojveža, z ktorej sa dá odbehnúť na dva rôzne typy hojdačiek umiestnených v zadnej časti ihriska. V tejto zóne tvorí dopadovú plochu štrk. Pri vstupe je stojan na bicykle, informačná tabuľa s prevádzkovým poriadkom a poruke je aj odpadkový kôš. Pre zvýšenie bezpečnosti hrajúcich sa detí je celé ihrisko oplotené. Dostatok lavičiek rozmiestených v každej časti ihriska zabezpečí aspoň chvíľu oddychu pre deti a ich rodičov. Ihrisko Žihadielko je navrhnuté a realizované spoločnosťou, ktorá má tradíciu v tejto oblasti. Herné prvky sú z odolných materiálov a spĺňajú prísne kvalitatívne a bezpečnostné kritériá. Je samozrejmosťou, že všetky herné prvky detského ihriska prešli certifikáciou. Hodnota jedného Lidl ihriska Žihadielka je 87.000 €.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava