Plavci ŠPK Kúpele majú za sebou úspešný rok 2018

  • Plávanie / Šport
  • 12. januára 2019, 12:00

Plavci Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany pred Vianocami ukončili plavecký rok, počas ktorého zaznamenali viacero úspechov.

Plavci ŠPK Kúpele získali na majstrovstvách Slovenska celkovo 49 medailí. © archív ŠPK Kúpele

Na medzinárodných pretekoch v 50-metrovom bazéne mestskej plavárne v Košiciach sa zišli plavci z piatich krajín. V rámci Memoriálu Ľudovíta Kukorelliho súťažili reprezentanti Česka, Gruzínska, Ukrajiny, Poľska a Slovenska. Za ŠPK Kúpele štartovalo 15 plavcov. V celkovom hodnotení klubov skončili Piešťanci na druhom mieste a popri množstve osobných rekordov vyplávali 46 individuálnych medailí, z toho 19 zlatých. Olivia Ana Šprláková-Zmorová dosiahla na 1500 m voľný spôsob čas 18:28,57 min., ktorý je slovenským rekordom 13-ročných žiačok v 50-metrovom bazéne.

Počas roka 2018 sa podarilo plavcom ŠPK vybojovať na majstrovstvách Slovenska celkovo 49 medailí, z toho 18 zlatých. V Slovenskom pohári družstiev sa im tiež darilo. Po dlhej dobe v konkurencii všetkých najsilnejších kolektívov obsadili bronzový stupienok v šesťkolovej súťaži. K 1. januáru 2019 sú v reprezentačných výberoch seniorov, resp. juniorov zaradení Sára Niepelová, Filip Lányi a Olivia Ana Šprláková-Zmorová.

Ako jednotlivci sa členovia tímu ŠPK zúčastnili aj vrcholných podujatí. Niepelová štartovala na majstrovstvách sveta v krátkom bazéne v čínskom Hangzhou a Lányi na majstrovstvách Európy v diaľkovom plávaní na Malte. Šprláková-Zmorová prekonala počas roka štyri slovenské rekordy na dlhých tratiach 800 a 1500 m voľný spôsob v kategórii trinásťročných.

„Rok 2018 bol z výsledkového hľadiska úspešný. Za jeden z najväčších úspechov nášho klubu, nielen počas roka, považujeme zvyšujúci sa počet najmladších členov a nárast počtu detských záujemcov o plávanie. V našich podmienkach, pri absencii mestského športoviska, však napriek finančnej podpore mesta Piešťany a dobrej spolupráci s centrom ADELI nemôžeme pokryť záujem o plavecký šport v dostatočnej miere. Prakticky povedané – plávanie je v Piešťanoch ako šport vo veľkom ohrození,“ zhodnotil Radoslav Suchánek z ŠPK.

(th/rs)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel