Novoročný horoskop

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. januára 2019, 08:00

Pred nami je ďalší rok. Otvára brány k novým skúsenostiam, zážitkom, stretnutiam a niekedy i nepríjemnostiam. Aký bude rok 2019, vám hviezdy prezradia prostredníctvom nasledujúcich riadkov.

BARAN

Dominantný, bojovný, rozhodný a mnohokrát i tvrdohlavý vodca baran musel v roku 2018 zdolať niekoľko životných výziev či vážnych rozhodnutí. Pre svoju silnú povahu to síce navonok okolie nespoznalo, no v súkromí sa aj baran občas utiekal k náznakom depresie. Tento rok si vlaňajšia bojovnosť vyberie svoju daň a možno sa v prvých mesiacoch bude baran musieť pobiť so zdravotnými problémami. Stačí však zrelaxovať telo a najmä myseľ napríklad v kúpeľoch, saune, vírivke či v prírode. Možno vďaka tomu spoznáte ľudí, ktorí vám istým spôsobom zmenia život. Tento rok praje vzťahom.

BÝK

Po náročnom roku 2017 prišiel pohodový rok 2018. Ani neviete ako a už sa končí. Žiadna sínusoida býka nepostretla, skôr si pomaly, ale isto kráčal smerom hore. Usilovná práca, ktorou je toto znamenie známe, sa vlani vyplatila a v roku 2019 bude býk žať, čo zasial. Očakávaný je o čosi zvýšený prílev financií, čo síce neznamená, že sa býky stanú tento rok milionármi, no aspoň trochu si prilepšia. Okrem práce by však nemali zabúdať ani na utužovanie medziľudských vzťahov. Možno by občas stačilo urobiť čosi spontánne. Napríklad sa vybrať na výlet.

BLÍŽENCI

Rok sa bude niesť v znamení cestovania. Konečne si zariadite kvalitnejšie voľno a navštívite miesta, za ktorými sa vám vlani cnelo. Kým spoznávanie vás bude robiť šťastnými, vrásky na tvári vám môžu pribudnúť z nezhôd v medziľudských vzťahoch. Uvedomte si, že nie vždy je na vine ten druhý, nie vždy máte pravdu a nie vždy musíte tvrdohlavo čakať na to, kým sa vám protistrana ospravedlní. Vneste do svojho života viac kompromisov. Uľaví sa vám aj vašim blízkym.

RAK

Váš rodinný život sa vyvíja štandardne dobre v zabehnutom tempe. V tejto sfére vás už azda ani nemá čo prekvapiť, okrem občasných výstrelkov vašej polovičky a ratolestí. Čo vás však potrápi, je práca. Šéf od vás bude v prvej polovici roka požadovať takmer nadľudské výkony a vám nezostane nič iné, len sa tejto úlohy zhostiť. Obrňte sa preto trpezlivosťou a urobte si zásoby dobrej nálady. Dopomôcť vám k tomu môže aj chutné jedlo, káva, prípadne prechádzka na čerstvom vzduchu či šport s priateľmi. Nezabudnite, že tak ako oni dodávajú energiu vám, dodávate ju i vy im.

LEV

Pred vami stojí opäť ďalšia výzva. Čo tak konečne zabudnúť na nezhody z minulých rokov a opäť obnoviť kontakty so svojimi blízkymi a priateľmi? Rok 2019 je ako stvorený na to, aby ste urobili prvý krok a začali komunikovať s ľuďmi, ktorých ste na niekoľko mesiacov vytesnili zo svojho života. Pomôže vám k tomu aj viac-menej stabilné zdravie, ktoré na krátke chvíle ochromia len menšie problémy ako prechladnutie či ľahké zažívacie ťažkosti. Pestrou stravou bohatou na vitamíny s prehľadom vyriešite aj tieto komplikácie.

PANNA

Prestaňte sa donekonečna trápiť nad problémami, ktoré ešte ani nevznikli, prípadne nie je vo vašej kompetencii ich vôbec riešiť. Skúste sa radšej zamyslieť nad tým, ako otvorene pochválite svojich blízkych a dáte im najavo, čo pre vás znamenajú. Ale skutočne otvorene! A nie iba v náznakoch. Tento rok vás totiž čakajú rôzne zdravotné komplikácie, z ktorých sa vymotáte až ku koncu roka. Aby ste si ešte viac nepriťažili, treba myslieť pozitívne a nezaoberať sa len tým zlým, čo okolo seba vidíte.

VÁHY

Váhy sú od počiatku presvedčené o svojej neomylnosti. Akýkoľvek problém okolo seba vidíte, vždy by ste naň našli lepšie riešenie, však? Prijmite do svojho života viac empatie a nechajte ostatných, nech kráčajú životmi vlastným spôsobom. Túto teóriu sa pokúste aplikovať aj v práci, pretože to tam máte trošku nahnuté. V tomto roku sa práve váh bude týkať zmena zamestnania. Pokúste sa z tejto situácie vyťažiť maximum.

ŠKORPIÓN

Čaká vás turbulentný rok plný zmien. Niektorí z vás si nájdu novú prácu, viacerí si zaobstarajú nového domáceho miláčika, iní zasa objavia lásku. Mnohí svoju lásku zasa spečatia. Či už to bude to, či ono, čakajú vás príjemné chvíle. Zmena vám dobre padne a ovplyvní váš život pozitívne. Zdieľajte svoje šťastie so svojimi najbližšími – utužíte tým vzťahy a vznikne vám mnoho pekných spomienok, ktoré si budete so sebou niesť až do konca života.

STRELEC

Strelci, dajte si do poriadku svoje zdravie! Netreba len potláčať vonkajšie príznaky, ale zlikvidovať pôvodcu všetkých neduhov, či už fyzických, alebo i psychických. Bude vás to síce stáť energiu, kým „pobeháte“ lekárov, ale výsledkom vám bude zlepšenie kondície aj nálady. Ako sa vraví, v zdravom tele zdravý duch. Úsmev na tvári vám prinesie nové príležitosti, čo môže pozitívne ovplyvniť aj vaše ďalšie fungovanie.

KOZOROŽEC

Pre mnohých kozorožcov bol minulý rok zásadný. Do vašich životov zavítali noví ľudia, nové situácie či nové začiatky. Rok 2019 preto začínate s očakávaniami, ako sa nasledujúce týždne a mesiace budú vyvíjať a čo prinesú. Nie všetko sa síce vydarí stopercentne, v konečnom dôsledku sa však situácia stabilizuje a v druhej polovici roka už nájdete svoje nové koľaje, ktoré sa časom stanú zabehnutými. Stačí, ak budete dôverovať svojim najbližším a necháte si od nich občas poradiť. Tvrdohlavosť treba niekedy nechať za pomyselnými zavretými dverami.

VODNÁR

V roku 2019 čaká vodnárov viacero nových situácií. Tie si budú vyžadovať získavanie informácií a štúdium iných zdrojov ako doposiaľ. Záleží len na svedomitosti toho ktorého vodnára, ako sa s týmito problémami vyrovná. Zdravotne však na tom budú vodnári relatívne dobre, takže v tejto oblasti im žiadne situácie nebudú sťažovať život. Vhodné je však začať sa venovať niečomu „svojmu“. Nájsť si koníček, hobby, ktoré budú tešiť vašu dušu a rozvíjať ju. Ak uvidíte, akú cestu treba vážiť k dosiahnutiu nejakého cieľa, pomôže vám to i viac si vážiť ostatných a rešpektovať ich záujmy.

RYBY

Ryby by mali prestať naslúchať všetkým naokolo, ale začať sa riadiť vlastnými emóciami a rozumom. Tak dosiahnu uspokojivé výsledky svojho snaženia, na ktoré neskôr budú môcť právom hrdé. Týka sa to i pracovnej oblasti, v ktorej môžu tento rok skutočne vynikať. Skomplikovať im to však môžu zdravotné problémy, v jarných mesiacoch najmä neriešené alergie a neskôr komplikácie spôsobené zanedbanou imunitou. Začnite na jej zlepšení preto pracovať radšej už teraz.

(red)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav