Čo robiť, ak si na ceste v dezolátnom stave poškodíte automobil

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 11. januára 2019, 10:00

„Prepadnutá cesta a uprostred šachtový poklop! Dôsledok? Odtrhnutý výpustný uzáver olejovej vane a vytečenie celej olejovej náplne,“ napísal nám náš čitateľ a k textu priložil aj fotografie pre zdokumentovanie udalosti. Zároveň doplnil, že sa udalosť odohrala vo štvrtok 3. januára na Ulici svätého Štefana v Piešťanoch a miesto nebolo označené dopravnou značkou, ktorá by upozorňovala na hroziace nebezpečenstvo.

Na prepadnutom kanáli si náš čitateľ odtrhol výpustný uzáver olejovej vane. (Autor: (pr))

Keďže sme už poškodenie auta v dôsledku neočakávanej prekážky na ceste v podobe výtlku riešili, len zopakujeme postup, ako pri podobnej udalosti majú motoristi postupovať a domôcť sa odškodnenia.

V prípade, ak má motorista uzatvorené havarijné poistenie či pripoistenie na podobné udalosti v rámci povinného zákonného poistenia, je potrebné udalosť fotograficky zdokumentovať, spísať záznam o nehode a podklady doručiť do poisťovne, kde má uzavretú poistku.

Ak je vozidlo poistené len povinným zákonným poistením bez pripoistenia, je nutné sa o náhradu škody obrátiť na správcu komunikácie. V tomto prípade sú ním Služby mesta Piešťany. Postup je obdobný ako pri ohlásení poistnej udalosti.

Na mieste hneď po nehode spôsobenej zlým stavom vozovky bez náležitého dopravného značenia treba nehodu zdokumentovať fotograficky a spolu so žiadosťou o náhradu škody sa obrátiť na správcu komunikácie. Ten má na podobné udalosti uzavretú poistku, a tak by nemal byť problém škodu motoristovi uhradiť.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek