Vodní motoristi sa v závere sezóny nestratili

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. januára 2019, 14:00

Rok 2018 priniesol mnoho zmien, rôznych podujatí a úspechov. Krásne leto a teplá jeseň vytvorili priaznivé podmienky aj pre vodných motoristov z klubu H2O Motorsport Piešťany.

Vodní motoristi z H2O Motorsport Piešťany. © H20 Motorsport Piešťany

Piešťanskí pretekári si zmerali svoje zručnosti, rýchlosť a pozornosť v sérii piatich kôl Majstrovstiev Slovenska Formuly Future a záver sezóny vyvrcholil v novembri na majstrovstvách sveta, ktoré sa konali v emiráte Fudžajra v Spojených arabských emirátoch. Svetového šampionátu sa zúčastnilo 11 štátov a všetci zverenci klubu dosiahli v silnej konkurencii výborné výsledky.

V kategórii Delfín reprezentovali klub dvaja zástupcovia. Nikolas Mikuliak sa v manévringu umiestnil na štvrtom mieste a v slalome sa najlepším časom 1:06:17 min. kvalifikoval do semifinále. V semifinálových jazdách nakoniec skončil štvrtý a v celkovom hodnotení obsadil rovnakú priečku. Druhou pretekárkou bola Ella Jung, ktorá v manévringu skončila na piatom mieste a v slalome predviedla svoje najlepšie jazdy a vybojovala si bronzovú medailu.

V kategórii Class – 2 klub reprezentovala Nina Majerčíková, ktorá sa nenechala zahanbiť, v manévringu si vybojovala ôsme miesto a v slalome skončila šiesta. Po sčítaní bodov a jednotlivých časov sa umiestnila na celkovej ôsmej priečke. Spolu s Ninou v tejto kategórii pretekal aj Šimon Jung, ktorý si svojimi výkonmi – manévring tretie miesto, slalom siedme miesto – vybojoval celkovú piatu priečku.

Ďalší dvaja pretekári klub reprezentovali v kategóriách Class – 4 a Class – 5. Oliver Šíra v kategórii Class – 4 sa umiestnil v manévringu na 13. a v slalome na 14. mieste, čo mu prinieslo celkovú 14. priečku. Jakub Veselý v kategórii Class – 5 obsadil v manévringu siedme miesto, v slalome deviate miesto a celkovo skončil deviaty.

H20 Motorsport Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek