Obehli sme okolo Slnka!

  • Editoriál / Blogy
  • 9. januára 2019, 10:00

3…2…1… Šťastný nový rok! A je tu zas. Začína sa nová etapa, nové obdobie plné nových výziev, či už súkromných, alebo pracovných

Pre niekoho je to skrátka ďalší dôvod na oslavu, pre iného dôvod na parádnu „depku“. Však sme zasa o rok starší! A ten čas… ten je neúprosný. Veď aj „internety vtipkovali“, že jeden z dôvodov, prečo nás mimozemšťania nenavštívia, je ten, ako sa tešíme, že naša planéta zasa raz obehla okolo Slnka.

Áno, my ľudia sme rôzni a nikdy to nebolo inak. Charakteristické črty svojho druhu možno nosíme všetci rovnaké, no každý je vo svojej podstate niekým iným. A akceptácia tohto faktu by mohla byť i akousi výzvou do nadchádzajúceho obdobia. Napríklad aj preto, aby sme si len z nedostatku tolerancie a pochopenia nemuseli naživo ilustrovať, čo sa dialo pred okrúhlymi 80 rokmi.

Domnievate sa správne, narážam na začiatok najväčšieho vojnového konfliktu v histórii, ktorý sa začal v roku 1939. Je to smutné výročie, ktoré azda zostane len v memoároch a nebude oživené novými iskrami. Nájsť v srdci toleranciu voči inakosti, ktorá nikomu neubližuje a nikoho neobmedzuje, je tiež základ, ako sa vyrovnať so strachom. A to je dôležité. Lebo zo strachu pramení nenávisť a zlo.

No azda dobro a pozitívna nálada bude sprevádzať vaše nasledujúce listovanie týmito tradičnými? historickými? obľúbenými?, skrátka vašimi a našimi novinami.

Piešťanský týždeň týmto vydaním vstupuje do dvadsiateho deviateho ročníka. Rovnako ako človek prešiel si aj Piešťanský týždeň vo svojom živote mnohými etapami, zmenami, skúškami i vzťahmi. Vo svojej súčasnej, nazvime to mladej dospelosti má svoje stabilné atribúty, ktoré napĺňa týždeň čo týždeň.

I v tomto roku sa preto budeme snažiť naplniť 24 strán aktuálnym spravodajstvom, pútavou publicistikou a parádnym piešťanským a regionálnym športom.

Ak už tieto noviny čítate pravidelne alebo sa vám do rúk dostanú príležitostne pri čakaní u lekára, na autobus, vlak, alebo len tak výnimočne nimi zalistujete doma pri kávičke, dúfame, že si nájdete to svoje, čo vás zaujíma.

Budeme radi, keď nám spätnú väzbu vyjadríte či už elektronicky prostredníctvom Facebooku, e-mailovej adresy, alebo sietí Instragram, YouTube, Twitter, prípadne za nami zbehnete priamo do redakcie na Teplickú 63.

A ako sa patrí do nového roka popriať – veľa zdravia, šťastia, peniažkov, lásky. Veľa pochopenia vás i od vás, veľa krásnych zážitkov a ešte krajších okamihov, spoznávania nového a upevňovania toho starého. Nech sa vám v roku 2019 darí.

Alexandra Mathiasová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav