Na Čachtickom hrade silvestrovali ľudia od Považia cez Karpaty

Aj na Čachtickom hrade sa so starým rokom lúčili na Silvestra. Stovky turistov z Považia i Karpát si to namierilo do starobylého hradu, ktorý ich vítal svojou neopakovateľnou atmosférou. Vyhrávala tu muzika, rytieri predvádzali svoje kúsky s historickými zbraňami a ľudia si opekali slaninku či špekáčiky, prezerali výstavu či nakupovali drobnosti od remeselníkov.


Výstup na Silvestra si nenechali ujsť mladí ani starí. (Autor: vd)
Na Čachtickom hrade si bolo možné opiecť slaninku či špekáčiky. Foto (vd)

Pri príjemnej muzike a rôznych dobrotách, ovocnom víne, čaji, káve či horúcej čokoláde sa tu stretli aj niektoré členky folklórnej skupiny Povoja z Piešťan. Zanôtili si pijúc hruškovicu z Piešťanskej pálenice a vychvaľujúc vtipný program rytierskej skupiny. Na hrade boli skupiny turistov, tých čachtických nevynímajúc. „Včera sme vystúpili na Lopeník, bolo tam snehu, takže sme sa ním museli aj brodiť,“ uviedla Jana Obadalová z Čachtíc. Okrem turistov vyšli na hrad aj celé rodiny z Čachtíc a okolia. Prišli s najmenšími deťmi, ale aj so seniormi.

Na hrad prichádzali ľudia z celého okolia. Foto (vd)

Mnohí si to vyšliapali z dediny od pizzerie až na hrad, no našli sa aj takí, ktorí uprednostnili možnosť parkovania na pol ceste smerom k hradu. Nálada tu bola vynikajúca, na hrad sa spolu s deťmi vybrali aj mladé mamičky z obce Ostrov. Deti sa najviac tešili na opekanie a pobehovanie po hrade či sledovanie „divadelných“  kúskov rytierov.

(vd), foto autor

 

 

 

.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava