Svrbická snežná stopa s novou trasou Nordic Walking

Pre priaznivcov zimných športov chystajú v Svrbiciach po úspešných dvoch ročníkoch, na ktorých sa zúčastnilo viac ako dve stovky vyznávačov lyžiarskej turistiky už tretí ročník Svrbickej snežnej stopy. Podujatie sa uskutoční v sobotu 19. januára.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svrbická snežná stopa bude už v sobotu 19. januára.

Skúsení i menej zdatní záujemci, či úplní začiatočníci z radov širokej verejnosti sa môžu v prípade priaznivej zimy popreháňať na bežkách na desať kilometrovej trati i absolvovať strojom upravený dva a pol kilometrov dlhý okruh pre klasický beh i korčuľovanie. Novinkou podujatia bude aj deväťkilometrová trasa pešej turistiky, pre čoraz populárnejšiu zimnú severskú chôdzu s paličkami – nordic walking, ktorá povedie z Havrana do Svrbíc.

Prezentácia bude v Kultúrnom dome v Svrbiciach pre 10 km a 2,5 km okruh bude od 9.00 h. do 11.30 h. Slávnostný štart  tradičného desať kilometrov dlhého okruhu lyžiarskej turistiky bude o 9.30 h v Svrbiciach.

Priaznivci severskej chôdze budú mať prezentáciu v reštaurácii na Havrane od 9.30 hod. do 12.00 h, štart o 11.00 h. Nováčikom bude k dispozícii akreditovaná inštruktorka Lea Michalčíková, ktorá im poskytne inštruktáž.

Ďalšou novinkou je požičovňa bežkárskych setov priamo pred štartom v kultúrnom dome v Svrbiciach a tiež ubytovanie pre obytné autá a karavany v Stellplatzi (v kempingovom stanovišti) v Svrbiciach.

Cieľ všetkých trás je situovaný na štadionik pri vykrývači mobilného operátora a odmenou diplom, odznak, čaj a omastený chlieb s cibuľou v neďalekom Kultúrnom dome v Svrbiciach, okolo ktorého je situované i usmernené parkovanie a zastávka mimoriadnej kyvadlovej dopravy autobusu z Piešťan i Hlohovca.  Bližšie info získate na: facebook.com/svrbicka.snezna.stopa   a aj Ladislav Beleščák, info@sneznastopa.sk, tel:0917/552753

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav