Silvestrovské oslavy bez psích útekov

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 5. januára 2019, 10:00

Prelom rokov býva výnimočným časom nielen v domácnostiach, ale i v útulkoch. Mnohí chcú práve v predvianočnom čase pomáhať, a tak čosi prinesú i psom a mačkám bez domova. Na druhej strane sa nájdu aj takí, ktorí si pod stromčekom nájdu nechcený živý darček, prípadne takí, čo počas silvestrovských osláv zabudnú na okolitý svet a púšťajú silné petardy, čím desia všetkých naokolo.

Aj Zakina trpezlivo čaká na domov. © Útulok Piešťany

Piešťanský útulok pred najkrajšími sviatkami v roku navštívilo mnoho dobrých duší. Zvieratám priniesli krmivo, čistiace prostriedky, ale aj ďalšie potrebné veci.

Počas prázdnin pribudlo do útulku jedno šteniatko. Avšak či bude počet prírastkov stúpať, závisí od toho, či rodiny prijmú živé vianočné darčeky. A to sa uvidí až neskôr. Zatiaľ je však situácia v tomto smere pokojná.

Rovnako nám potvrdila riaditeľka útulku, že obyvatelia kúpeľného mesta si ustrážili svojich miláčikov počas silvestrovských osláv. „Priamo z Piešťan neboli žiadni zatúlanci, takže musíme pochváliť majiteľov,“ povedala riaditeľka.

Minulý rok pribudlo do útulku vyše 450 zvierat, pričom na Priemyselnej ulici sa nachádzalo vždy zhruba 70 – 80 zvierat. Mnohé z nich našli domov nielen na Slovensku, ale aj v Rakúsku, Nemecku, alebo v Česku. Pracovníci sa starali aj o viacerých „utekáčov“, ktorí sa vrátili zasa naspäť k pôvodnému majiteľovi.

V roku 2019 by v útulku chceli zasa čosi vylepšiť. „Plánov je viac, najskôr nová inštalácia kúrenia. Zvažujeme najvhodnejšie riešenie, lebo starý kotol už končí. Čakajú nás bežné jarné práce, úprava výbehov, zvýšenie oplotenia, nové podlahy v sociálnej miestnosti a v ambulancii, výmena okien, nátery kotercov. No všetko závisí od finančného rozpočtu,“ prezradila riaditeľka.

Útulok čaká i na doriešenie končiaceho nájmu. Pozemky, na ktorých pôsobí, ma totiž prenajaté už iba do konca roka. Noví poslanci predĺženie na 30 rokov na prvom zasadnutí mestského zastupiteľstva neschválili. „Ohľadom nájmu sme našli kompromis a predbežne sme sa dohodli na dve volebné obdobia. Žiadosť bola podaná a dúfame, že tentoraz bude schválená,“ dodala Ľ. Baleková.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel