Piešťanka vymenila wakeskating za psí záprah

  • Šport / Ostatné športy
  • 4. januára 2019, 12:37

Čo môže byť viac, ako mať možnosť spojiť dve veci, ktoré človek nadovšetko zbožňuje? Naša wakeskatová majsterka sveta, Piešťanka Zuzana Vráblová si skúsila, ako sa jazdí s doskou po snehu a navyše za pomoci psieho záprahu.

© Matej Fabianek - Red Bull Media House
Keď sa zrodil nápad využiť prestávku medzi sezónami na novú nezabudnuteľnú skúsenosť, Zuzana Vráblová by si asi neodpustila, keby do toho nešla. S Raven, Lokim, Nunu, Qickom, Freyom, Britou, Daisy, Donym a Slashom to šlo ako po masle. „Navzájom sme si s havkami hneď padli do oka a hlavne vedeli, v ktorom vrecku nosím maškrty,“ povedala Zuzana Vráblová.
©Matej Fabianek – Red Bull Media House 
Zuzka si celé nakrúcanie poriadne užila a hlavne bola nadšená z toho, ako dobre sú psy v záprahoch trénované: „Keď dostali príkaz vybehnúť, tak to boli pri rozbehoch riadne pecky. Na príkaz „HO“ odbáčali doľava a na „DŽI“ zase doprava. Veľmi sa tešili z pohybu a myslím, že sme vytvorili super kolektív. Ja som si to rozhodne užila a dúfam, že aj ony.“
©Matej Fabianek – Red Bull Media House 
V porovnaní s jazdením po vode bol celý projekt skvelý zážitok, ale predsa len je asi dobré, že sa wakeskating robí na vode a nie na snehu. „Išlo to ťažko. Nakoľko psíkom sa lepšie behalo po vychodenej ploche, ale mne zas vyhovoval hlbší sneh, museli sme robiť kompromisy. Na wakeskate je potrebné mať sa do čoho pri zákrutách oprieť, takže sme vymýšľali, ako to urobiť, aby si to všetci užili. Nakoniec sa nám podarilo zopár pekných jázd,“ dodala Piešťanka.
Video nájdete tu.
zdroj: redbull.sk
(red – am)
 
©Matej Fabianek – Red Bull Media House 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund