V piatok basketbalový sviatok! Čajky hostia elitný európsky tím TTT Riga

Už o dva dni vstúpia Piešťanské Čajky do zápasového kolotoča roka 2019! V piatok 4. Januára o 18:00 privítajú v Diplomat aréne v rámci Európskej ženskej basketbalovej ligy EWBL aktuálne jedno z najlepších európskych družstiev TTT Riga z Lotyšska.

Čajky v piatok privítajú jedno z najlepších družstiev Európy TTT Riga z Lotyšska.
Čajky v piatok privítajú jedno z najlepších družstiev Európy TTT Riga z Lotyšska.
cajky (Autor: Laco Duračka)

Duel s tohtoročnými účastníčkami ženskej Euroligy sa mal pôvodne hrať na turnaji EWBL vo švédskom meste Lulea. Riga však pre kolíziu zápasov nemôže do Švédska cestovať a tak sa stretnutie odohrá v uvedenom termíne v Diplomat aréne, čo môže byť rozhodne potešujúce pre športovú verejnosť v Piešťanoch.

TTT Riga zatiaľ v EWBL vyhrala všetkých päť zápasov a vedie skupinu B. Elitnému lotyšskému družstvu sa darí aj v ženskej Eurolige, kde je zatiaľ na štvrtej priečke svojej skupiny, keď zo siedmych zápasov štyri vyhrali a sú príjemným prekvapením súťaže.  Špecifikom TTT Riga je, že vo svojom kádri má desať domácich hráčok, ktoré tvoria gro lotyšskej reprezentácie doplnené o dve kvalitné Američanky Slaughter a Peddy. „Riga má väčšinu kádra dlhšiu dobu pokope, takže sú dobre zohraní. Hrajú vysoko efektívny basketbal a budú absolútnym favoritom. Tešíme sa na konfrontáciu s momentálne top európskym družstvom,“ povedal na margo piatkového súpera tréner Čajok Richard Kucsa.

Piešťanské basketbalistky sa s TTT Riga už stretli v minulom ročníku EEWBL počas turnaja v lotyšskom hlavnom meste, kde s domácimi hráčkami prehrali 43:62. „Pamätám si, že rozhodli o svojom víťazstve už v prvej štvrtine. Teraz to ale bude úplne iný duel, náš kader je výrazne obmenený a ich je oproti vlaňajšku ešte silnejší. Chceli by sme vzdorovať čo najviac,“ uviedol kouč piešťanského družstva.

Keďže Čajky majú od začiatku roka 2019 nabitý program, tréneri tomu prispôsobili aj program počas vianočnej prestávky. „Vianočný tréningový režim je špecifický, ale nemohli sme si dovoliť úplne vypnúť.  Hráčky plnili individuálne plány a vložili sme aj krátky kondičný mikrocyklus. Momentálne je káder komplet v plnej tréningovej záťaži,“ doplnil R. Kucsa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava