Trnavská vodárenská spoločnosť zvyšuje od nového roka ceny

Trnavská vodárenská spoločnosť zvyšuje od 1. januára 2019 cenu vody ako aj cenu za jej odvedenie do kanalizácie. Odberatelia zaplatia po novom za meter kubický vody 0,8878 eura, za odvedenie rovnakého množstva vody do kanalizácie (stočné) 1,3501 eura. Domácnosť so spotrebou 100 metrov kubických vody ročne zaplatí na budúci rok Trnavskej vodárenskej spoločnosti približne 224 eur, je to o 7,30 eura viac ako doteraz, na zvýšení sa podieľa predovšetkým stočné.

Návrh Trnavskej vodárenskej spoločnosti na zvýšenie cien schválil Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Vodári zvýšenie zdôvodnili predovšetkým výraznými investíciami z vlastných zdrojov. V prípade výroby a dodávky pitnej vody to bola rekonštrukcia potrubia Žlkovce – Hlohovec a rekonštrukcie potrubí vo Vrbovom a Veľkom Orvišti. V prípade kanalizácií a čistiarní to bola modernizácia čistiarne odpadových vôd v Krakovanoch za štyri milióny eur, zmodernizovaná bola aj čistiareň v Zelenči a vybudovaná bola kanalizácia v Kátlovciach. Zvýšili sa však aj náklady na mzdy zamestnancov.

Trnavská vodárenská spoločnosť je dominantným dodávateľom pitnej vody prostredníctvom verejného vodovodu a prevádzkovateľom kanalizácie v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Jej akcie vlastní 98 miest a obcí regiónu, najväčším akcionárom je mesto Trnava.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava