Sladkosti podľa cukrárky z Očkova – Anjelske oči

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. decembra 2018, 15:50

Cesto:

520 g hladkej múky, 250 g zmäknutého masla, 160 g práškového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, štipka soli, 5 kusov žĺtkov, postrúhaná kôra z chemicky neošetreného pomaranča

Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odležať v chladničke. Potom si z cesta spravíme valček, z ktorého si nakrájame rovnaké kúsky, aby sa nám lepšie a rýchlejšie robili guľôčky. V dlaniach si spravíme guľôčky, ktoré ukladáme na plech na pečenie vyložený papierom. Guľôčky sploštíme a druhým koncom varechy spravíme do stredu jamku. Malinový alebo višňový džem si dáme do vrecúška a jamôčky naplníme. Dáme piecť na 150 stupňov asi 15 minút. Ešte horúce poprášime práškovým cukrom.

(pror)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava