Sladkosti podľa cukrárky z Očkova – Anjelske oči
Cesto:
520 g hladkej múky, 250 g zmäknutého masla, 160 g práškového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, štipka soli, 5 kusov žĺtkov, postrúhaná kôra z chemicky neošetreného pomaranča
Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odležať v chladničke. Potom si z cesta spravíme valček, z ktorého si nakrájame rovnaké kúsky, aby sa nám lepšie a rýchlejšie robili guľôčky. V dlaniach si spravíme guľôčky, ktoré ukladáme na plech na pečenie vyložený papierom. Guľôčky sploštíme a druhým koncom varechy spravíme do stredu jamku. Malinový alebo višňový džem si dáme do vrecúška a jamôčky naplníme. Dáme piecť na 150 stupňov asi 15 minút. Ešte horúce poprášime práškovým cukrom.
(pror)