Sladkosti podľa cukrárky z Očkova – Mandarínkový dezert
Krém:
250 ml šľahačkovej smotany 33 %, 150 g mascarpone, 5 čajových lyžičiek vanilkového cukru, 50 g kyslej smotany
Šľahačku a vanilkový cukor vyšľaháme skoro dotuha, potom pridáme mascarpone, vyšľaháme tuhý krém a nakoniec primiešame kyslú smotanu.
Mandarínkový puding:
3 rozmixované mandarínky – vznikne nám ako keby džús, 1 polievková lyžica cukru, 1 polievková lyžica vody, 2 čajové lyžičky zlatého klasu, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
Z cukru a vody uvaríme zlatý karamel a prilejeme 2/3 mandarínkového džúsu. Keď sa nám karamel a džús spojí, prilejeme zvyšok džúsu, v ktorom sme si rozmiešali zlatý klas, a uvaríme puding. Nakoniec prilejeme citrónovú šťavu a necháme vychladnúť.
Tento dezert sa servíruje v pohárikoch – buď použijete sklené napríklad od detskej výživy, alebo plastové. Postupne vrstvíme krém a mandarínkový puding. Vrchnú vrstvu bude tvoriť mandarínkový puding, na ktorý môžeme poukladať buď zrniečka granátového jablka, alebo drobné ovocie ako maliny, jahody, čučoriedky a medovkový list.
(pror)