Sladkosti podľa cukrárky z Očkova – Mandarínkový dezert

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. decembra 2018, 16:00

Krém:

250 ml šľahačkovej smotany 33 %, 150 g mascarpone, 5 čajových lyžičiek vanilkového cukru, 50 g kyslej smotany

Šľahačku a vanilkový cukor vyšľaháme skoro dotuha, potom pridáme mascarpone, vyšľaháme tuhý krém a nakoniec primiešame kyslú smotanu.

Mandarínkový puding:

3 rozmixované mandarínky – vznikne nám ako keby džús, 1 polievková lyžica cukru, 1 polievková lyžica vody, 2 čajové lyžičky zlatého klasu, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Z cukru a vody uvaríme zlatý karamel a prilejeme 2/3 mandarínkového džúsu. Keď sa nám karamel a džús spojí, prilejeme zvyšok džúsu, v ktorom sme si rozmiešali zlatý klas, a uvaríme puding. Nakoniec prilejeme citrónovú šťavu a necháme vychladnúť.

Tento dezert sa servíruje v pohárikoch – buď použijete sklené napríklad od detskej výživy, alebo plastové. Postupne vrstvíme krém a mandarínkový puding. Vrchnú vrstvu bude tvoriť mandarínkový puding, na ktorý môžeme poukladať buď zrniečka granátového jablka, alebo drobné ovocie ako maliny, jahody, čučoriedky a medovkový list.

(pror)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava