Sladkosti podľa cukrárky z Očkova – Mandarínkový dezert

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. decembra 2018, 16:00

Krém:

250 ml šľahačkovej smotany 33 %, 150 g mascarpone, 5 čajových lyžičiek vanilkového cukru, 50 g kyslej smotany

Šľahačku a vanilkový cukor vyšľaháme skoro dotuha, potom pridáme mascarpone, vyšľaháme tuhý krém a nakoniec primiešame kyslú smotanu.

Mandarínkový puding:

3 rozmixované mandarínky – vznikne nám ako keby džús, 1 polievková lyžica cukru, 1 polievková lyžica vody, 2 čajové lyžičky zlatého klasu, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Z cukru a vody uvaríme zlatý karamel a prilejeme 2/3 mandarínkového džúsu. Keď sa nám karamel a džús spojí, prilejeme zvyšok džúsu, v ktorom sme si rozmiešali zlatý klas, a uvaríme puding. Nakoniec prilejeme citrónovú šťavu a necháme vychladnúť.

Tento dezert sa servíruje v pohárikoch – buď použijete sklené napríklad od detskej výživy, alebo plastové. Postupne vrstvíme krém a mandarínkový puding. Vrchnú vrstvu bude tvoriť mandarínkový puding, na ktorý môžeme poukladať buď zrniečka granátového jablka, alebo drobné ovocie ako maliny, jahody, čučoriedky a medovkový list.

(pror)

13 Shares

Najnovšie správy

Pracovníci strediska verejnej zelene Služieb mesta Piešťany ani v závere pracovného týždňa nezaháľali. Pretože na sobotu 23. mája meteorológovia hlásili…
  • 24.05.2020, 12:00
  • Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
V Piešťanoch a okolí sa nachádza viacero zaujímavých výletných lokalít. Pripomeňte si ich v krátkosti spolu s nami a dozviete…
  • 24.05.2020, 09:00
  • Cestovanie / Kultúra a spoločnosť / Spravodajstvo
nedeľa, 24. mája 2020
Meniny má Ela, zajtra Urban