Stromy na Sasinkovej ulici stavbári zabetónovali


Zabetónované stromy bez uvoľnenie otvoru uschnú. (Autor: JL)

Rekonštruovaný chodník na Sasinkovej ulici v Piešťanoch síce ešte nie je dokončený no už sa na ňom ukazujú prvé chyby realizácie jeho opravy. Ako nás informoval náš čitateľ pôvodné stromoradie ktoré tu ostáva zachované majú nedostatočné vsakovacie otvory dokonca niektoré z nich niekto nepriedušne zabetónoval.

O situácii na Sasinkovej sme hneď prvý pracovný deň po vianočných sviatkoch vo štvrtok ráno 27. decembra informovali nového primátora Petra Jančoviča a zároveň ho požiadali o stanovisko. „Po tom ako ste nás informovali bol som sa osobne o situácii na Sasinkovej presvedčiť. Následne som zvolal pracovnú poradu, kde som nariadil zodpovedným úradníkom radnice prijať opatrenie tak aby betón zo vsakovacích otvorov firma ktorá rekonštrukciu realizuje okamžite odstránila,“ reagoval na náš podnet primátor.

Zároveň tiež dodal, že bohužiaľ len odstraňuje dôsledky zlých rozhodnutí predchádzajúceho vedenia radnice. „Zdedili sme nešťastne riešené projekty rekonštrukcií tak ako ulice Sasinkovej ale aj Rastislavovej. No k zlým riešenia rekonštrukcie počítam aj už dokončenú rekonštrukciu chodníkov na ulici Pod Párovcami,“ dodal Peter Jančovič.

O zlom riešení pre stromy na Sasinkovej ulici je presvedčená aj krajinná architektka Eva Wernerová. „Tie otvory pre stromy sú malé. Budú tam živoriť a prvé dôsledky sa môžu prejaviť v podobe ich vysychania už v najbližšom roku. Sadenice stromov sa kupujú v sume 150 až 200 euro. V súčasnosti tieto konkrétne stromy majú spoločenskú hodnotu už okolo 3000 euro. Škody ktoré na stromoradí vzniknú v dôsledku zlej rekonštrukcie chodníkov ja by som videla už aj v trestno-právnej rovine,“ vysvetlila nám E. Wernerová.

Rekonštrukcia chodníkov ne Sasinkovej ulici ešte ukončená nie je. Mesto práce od realizátora stavby chodníky ešte neprevzalo. Ako však budú tieto práce pokračovať a aký bude ich reálny výsledok si však budeme i naďalej všímať.

Stavebné práce začali v polovici októbra. Podľa zverejnenej zmluvy majú trvať maximálne tri mesiace a stáť 163 800 eur.

Zabetónované stromy bez uvoľnenie otvoru uschnú

Jozef Vojčiniak

 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín