Štefanské hromadné otužovanie vo Váhu

  • Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. decembra 2018, 18:07

Až 103 vyznávačov studenej vody sa stretlo na Druhý sviatok vianočný na brehu Váhu pred hotelom Magnólia. Na dvadsiatom siedmom ročníku stretnutia otužilcov nechýbali ani predstaviteľky nežného pohlavia. Celkovo ich bolo dvanásť. Najstarším účastníkom bol 77 ročný Jozef z Piešťan a najmladšou desaťročná Nina z Trnavy.


Plávanie otužilcov vo Váhu malo tento rok hojnú účasť. (Autor: pror)

Viac ako stovka otužilcov vstúpila presne o druhej popoludní do vôd len 1,5°C chladnej vody. Pričom z brehu na nich hľadelo niekoľko násobne viac zvedavcov, ktorí nešetrili  povzbudzujúcimi pokrikmi. A tak z brehu sa najčastejšie ozývalo „dýchaj“.

Otužilci vstupovali do vody opatrne, pretože sa im klzké kamene šmýkali. Foto: pror

Na otužilcoch bolo naozaj vidieť že voda o teplote blížiacej sa k bodu mrazu viacerým z nich naozaj zastavovala dych. Po pár plaveckých záberoch však bolo všetko v poriadku a niektorí si plávanie v studenom Váhu poriadne užili. Každý však v zmysle svojich schopností a otužileckých zdatností.

Panovala tu priateľská atmosféra, navzájom si pomáhali pri vstupe do rieky. Foto: pror

Niektorí vyšli z vody po pár metroch, našli sa však aj takí čo si preplávali šírku Váhu na druhý breh a nazad. Po vyjdení z vody však všetci do jedného krátkym behom či inou pohybovou aktivitou svoje podchladené telo opäť prehriali a odobrali sa do hotela Magnólia.

Tí najzdatnejší otužilci pobudli vo vode takmer dvadsať minút. Takmer každému sa ušiel potlesk od prizerajúceho sa davu.

Jozef Vojčiniak, foto autor

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav