Nostalgiu na stužkovej oktávy vystriedali slzy smiechu

  • Mladí dnes / Školy
  • 26. decembra 2018, 12:00

Pre oktávu Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch a triednu učiteľku Stanislavu Šimovú sa piatok 7. decembra stal nezabudnuteľným dňom. Zužitkovali niekoľkotýždňovú snahu zmiešanú s nervozitou a naplno oslávili a spečatili svoju mladosť stužkovou slávnosťou.

Maturanti oktávy Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch aj so svojou triednou učiteľkou Stanislavou Šimovou. © Peter Jánoška

Oficiálny program a slávnostné stužkovanie mnohých hostí priviedlo k slzám nostalgie, ktoré však čoskoro vďaka zábavnému programu vystriedali slzy smiechu.

Oktáva, dekorovaná zelenými stužkami, rozžiarila tváre hostí na pôde Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch pestrou paletou hudobných a tanečných čísel, medzi ktorými nechýbal ani dynamický Hriešny tanec, spoločný tanec či tajomná atmosféra mníšskeho kláštora navodená chorálom. Tance a spev striedala tombola i originálne scénky zachytávajúce bežný život študenta osemročného štúdia.

Celý večer ubehol prirýchlo a než sa človek stihol nazdať, hudba utíchla, hostia sa povytrácali a z dlhoočakávanej chvíle sa stala spomienka, ktorá bude rezonovať v mysliach oktávanov ešte dlhý čas.

Barbora Bučková

 

Chlapci predviedli originálnu pyramídu.
Slávnostné stužkovanie.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel