Ak osud ubližuje bez viny slabým, pridáš sa k nim

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 25. decembra 2018, 12:00

Už neuveriteľných desať rokov funguje v Piešťanoch občianske združenie Serviam, ktoré je láskavým, hravým a motivujúcim pre rodičov i deti, ktoré sa narodili preto, aby rozdávali radosť aj napriek svojmu hendikepu.

Hendikepované deti spolu s „tetami“ zo Serviamu tancujú, kreslia, navštevujú rôzne podujatia už desať rokov. (Autor: vd)

Pohľad na ich iskru v istých momentoch človeka núti premýšľať nad hodnotami: Čo je viac? A čo nemá zmysel. Podujatie malo svoje motto: „Ak osud ubližuje bez viny slabým, pridáš sa k nim.“

V stredu 12. decembra si členovia Serviam-u pripomenuli desať rokov svojej činnosti. Pri tejto príležitosti usporiadali deň otvorených dverí v zariadení, ktoré sídli v bývalom stredisku ekologickej výchovy Zrnko. Pre svojich známych, rodičov, priateľov, všetkých, ktorí im pomáhajú, i pre širokú verejnosť pripravili výstavu vlastných prác, predstavili svoju činnosť v krátkom programe, predviedli ukážky zo svojej obľúbenej činnosti – cvičenie a tanec pri hudbe.

V združení Serviam vedia, čo je to rozdávať lásku a pochopenie.

Pre návštevníkov tiež zriadili malú kaviareň, v ktorej sami obsluhovali, podávali kávu, nápoje i vlastnoručne upečené a vyzdobené medovníčky. V priestoroch Zrnka, kde sa stretávajú, sa v čase od desiatej dopoludnia do štvrtej hodiny popoludní striedali vzácne návštevy, ktoré so záujmom sledovali videá z desaťročnej činnosti tohto združenia. Obdivovali výrobky, medzi ktorými boli vianočné pozdravy, záložky, figúrky a rozprávkové postavičky z textilu, papiera, prírodnín, dokonca i vianočné a slané oblátky či zdobené medovníky. Každý návštevník si mohol na pamiatku odniesť, čo sa mu páčilo, občerstviť sa, podebatovať v príjemnej atmosfére.

Deň otvorených dverí bol prezentáciou činnosti Serviam, ale i poďakovaním všetkým, ktorí sa tu stretávajú alebo v činnosti pomáhajú. Záver bol v znamení pesničiek v sprievode gitary jedného z posledných návštevníkov.

Eva Doubravová/(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel