Medvedie labky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. decembra 2018, 11:00
Môžeme ich podávať aj plnené.

Potrebujeme: 300 g múky špeciál, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 150 g zomletých orechov, 30 g kakaa, vajce, pol kávovej lyžičky mletej škorice, 3-4 roztlčené klinčeky, postrúhanú kôru z bio citrónu, vanilkový cukor, 100 g práškového cukru na obaľovanie

Postup: Do múky pridáme maslo alebo margarín Hera, vajce, cukor, zomleté orechy, kakao, citrónovú kôru, mletú škoricu a roztlčené klinčeky. Ručne vypracujeme cesto a necháme ho pár minút postáť v chlade. Potom kúsky cesta vtláčame do formičiek, nie príliš plytkých, aby nezhoreli. Pečieme vo vyhriatej rúre, upečené vyklopíme a obalíme cukrom.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava