Medvedie labky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. decembra 2018, 11:00
Môžeme ich podávať aj plnené.

Potrebujeme: 300 g múky špeciál, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 150 g zomletých orechov, 30 g kakaa, vajce, pol kávovej lyžičky mletej škorice, 3-4 roztlčené klinčeky, postrúhanú kôru z bio citrónu, vanilkový cukor, 100 g práškového cukru na obaľovanie

Postup: Do múky pridáme maslo alebo margarín Hera, vajce, cukor, zomleté orechy, kakao, citrónovú kôru, mletú škoricu a roztlčené klinčeky. Ručne vypracujeme cesto a necháme ho pár minút postáť v chlade. Potom kúsky cesta vtláčame do formičiek, nie príliš plytkých, aby nezhoreli. Pečieme vo vyhriatej rúre, upečené vyklopíme a obalíme cukrom.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 18. októbra. Tento deň je Svetovým dňom menopauzy, Sviatkom sv. Lukáša, patróna umelcov a maliarov, lekárov a…
  • 18.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V Piešťanoch sa začína realizácia projektu, na ktorý deti aj učitelia čakali dlhé roky. Rekonštrukcia dopravného ihriska v areáli Materskej…
  • 16.10.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom boja proti chudobe. Meniny má Hedviga.
  • 17.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany včera prinieslo nepríjemnú správu o uzatvorení Kolonádového mosta v Piešťanoch, národnej kultúrnej pamiatky, ktorá slúži iba peším. Vstup…
  • 16.10.2025, 00:46
  • Piešťany / Spravodajstvo
sobota, 18. októbra 2025
Meniny má Lukáš, zajtra Kristián