Jozef Cabala vyrážal z bytu na bicykli a v kostýme

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. decembra 2018, 14:00

Až v seniorskom veku sa učil hrať na heligónke. Je vášnivým záhradníkom, kupuje sadeničky a vo svojej záhradke v Lomci na Banke pestuje netradičné plodiny, o akých sa v našich zemepisných šírkach nechyrovalo. Tanečníčkam, ktoré milujú orientálne tance, robieval arabského šejka a na podujatí v kine Fontána – Bavíme sa navzájom – vždy zaspieva nejakú tradičnú pieseň. No aj tak najradšej robí Mikuláša – Jozef Cabala z Piešťan.

Mikuláš alias Jozef Cabala pri lôžku seniora z Vily Julianna. © Marcela Kičinová

Tento rok bol doslova na roztrhanie, do mikulášskeho kostýmu sa obliekal desaťkrát. Najďalej ho zavolali do Považskej Bystrice. Robil Mikuláša s takým nadšením, až nevládal chodiť. Do Vily Julianna, mestského zariadenia pre seniorov v Piešťanoch, prišiel v červenom mikulášskom kostýme. Ako inak – na bicykli.

„V ten deň sme tu mali viacerých Mikulášov, prišiel Jožko Cabala, ale aj mestský policajt preoblečený za Mikuláša,“ pochvaľovala si vedúca zariadenia Marcela Kičinová. Mikuláši priniesli do zariadenia radosť, pozdravili aj tých starkých, ktorých už nevládzu chodiť. Potešili ich aspoň na chvíľu, aby zabudli na svoje bolesti a trampoty. Aj im všetkým želáme pekné a požehnané sviatky!

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava