Zlaté stuhy 2019 už pripravujú

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 18. decembra 2018, 15:00

Organizátor Piešťanských Zlatých stúh Ján Horňák spolu s veteranistami z klubu AMK VCC Piešťany sa minulý týždeň stretli, aby prežili so svojimi priaznivcami a podporovateľmi predvianočnú atmosféru a poďakovali sponzorom, mestu i kraju.

Jozefovi Viskupičovi (vľavo) odovzdal Ján Horňák reprezentačnú publikáciu, ktorú piešťanskí veteranisti vydali o Zlatých stuhách. (Autor: vd)

Spoločnými silami majú za sebou už 26 ročníkov top podujatia, ktoré si získalo obdiv nielen v rámci Európy, ale i svetového fóra veteranistov. Piešťanské Zlaté stuhy i veľkolepá prehliadka krásy Concours D´Elegance sa uskutočnia na budúci rok v termíne od 6. do 9. júna. Dejiskom bude Kúpeľný ostrov.

V týchto dňoch podľa Jána Horňáka prebiehajú rokovania, ktoré by mali viesť k úspešnému cieľu. A i keď postoje sú zložité, organizátor verí, že Zlaté stuhy budú naďalej pokračovať vo svojej tradícii za podmienok, že podujatie bude mať aspoň takú podporu zo strany sponzorov i mesta ako aj tento rok. „Nerobím to pre seba, robím to pre Piešťancov, široké okolie aj priaznivcov veteranizmu. Nechcem to robiť tak, že po mne potopa. Lebo ľahko sa búra, ťažšie buduje. Ak s tým raz skončím, asi bude môjmu nasledovníkovi trvať dlho, aby to dostal na takúto úroveň. Nasadili sme top latku, mám už vybratého aj môjho nasledovníka, ale nie je to jednoduché. Som dôchodca, robím to cez firmu, a tak na organizovanie Zlatých stúh mám čas. Ale ktorí by to mohli prevziať, čas nemajú, sú zamestnaní. Neuveríte mi, ale intenzívna príprava na toto podujatie si vyžaduje sedem mesiacov a po skončení som totálne vyčerpaný. A niekedy sa zamýšľam, či mi ten kúsok slávy večer pred Thermiou Palace stojí za moje zdravie. Ale určite sa budem snažiť, aby Zlaté stuhy dospeli až k svojmu tridsiatemu ročníku. A potom, o tri roky, odovzdám symbolický kľúč svojim nasledovníkom,“ uviedol J. Horňák.

Na neformálnom stretnutí boli okrem už spomínaných priaznivcov a sponzorov aj predstavitelia samosprávy. Nechýbal primátor Peter Jančovič, viceprimátor Michal Bezák, viacerí noví i staronoví poslanci, ale ani predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Ten rovnako ako primátor prisľúbil podporu Zlatým stuhám a prezrel si i priestory Classic Car Musea v Moravanoch nad Váhom, kde sa spoločenský večer konal. Do Trnavy si odnášal aj reprezentačnú publikáciu, ktorú piešťanskí veteranisti vydali práve o Zlatých stuhách.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav