VIDEO: Obrovský potlesk pre nádejných umelcov

  • Mladí dnes / Školy
  • 17. decembra 2018, 20:00

Už tradične sa pred najkrajšími sviatkami v roku rodičia, starí rodičia i ďalší rodinní príslušníci a známi tešia na detské vystúpenia. Vianočný koncert tento rok opäť zorganizovala aj Súkromná základná umelecká škola v Piešťanoch. Vo štvrtok 13. decembra sa predstavili najprv tanečníci a po nich hudobníci.

(Autor: am)

Pohybovo nadané deti sa na pódiu Domu umenia predviedli ako prvé. Publikum si vychutnalo balet, scénický tanec s istou dávkou vtipu, ale aj pútavú modernu. Najmenšie detičky potešili azda každého v publiku, a to aj svojimi milými spontánnymi reakciami na javisku. Na záver svojho tančeku tiež poslali pusinky a zamávali, a tak mali rodičia o emotívny zážitok postarané.

Skúsenejší tanečníci neváhali predviesť náročné choreografie, skoky, piruety i zdvíhačky. Rozhodne pútavé boli i kostýmy, ktoré si diváci mohli dokonale prezrieť aj v záverečnom spoločnom čísle. Tanečníci počas neho zaplnili pódium a vyslúžili si dlhotrvajúci potlesk.

Svojim tanečným kolegom neostali nič dlžní ani hudobníci. Sláčiky, dychové nástroje či spev, to všetko si mohli vypočuť diváci počas ďalšej polhodiny. Naladiť sa na vianočnú atmosféru im iste pomohol nielen vianočný stromček v sále, ale aj koledy.

Deti zo súkromnej „zušky“ potvrdili, že v Piešťanoch stále prebýva mnoho talentov. Teraz ich síce čakajú prázdniny, no potom začnú svoje nadanie opäť usilovne rozvíjať.

(am)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek