Trebatice strelili iba sedem gólov, v kádri nastanú zmeny

  • Šport / Futbal
  • 16. decembra 2018, 12:00

Prvú polovicu sezóny hodnotia aj v Trebaticiach, no od spokojnosti majú ďaleko. V štvrtej futbalovej lige severozápad nastrieľali najmenej gólov, len sedem. Aj preto sa nachádzajú až na trinástej priečke so ziskom desiatich bodov.

Martin Směřička (vľavo) je oporou futbalistov Trebatíc. V mnohých zápasoch tejto sezóny ale pre futsalové povinnosti chýbal. © Ján Král

„Nepredstavovali sme si takéto postavenie v tabuľke,“ stručne spomenul na úvod manažér klubu Igor Kučavík. V tabuľke sú na tom horšie len dve mužstvá – Prievidza nazbierala deväť bodov, posledné Bánovce nad Bebravou iba štyri. „Vysvetľujeme si to tým, že sa kolektív skladal na poslednú chvíľu. Vplyv na výsledky majú aj zranenia. Zostava sa menila z kola na kolo. Nikdy nebola taká, akú sme si predstavovali,“ pokračoval.

Jedným z dôvodov neúspešnej jesene môže byť aj častá zápasová neúčasť kapitána Martina Směřičku, ktorý hráva futsal v Slávii Praha, zároveň je aj reprezentantom Slovenska. Počas prvej polovice sezóny odohral iba 630 minút. „Raz hral, raz nehral. Dosť zle to vplývalo na výkony mužstva. Má veľký vplyv na tím, je to stredný záložník, motor mužstva. Chýbal nám v zápasoch, kde sme ho potrebovali. Plnil si povinnosti v Prahe alebo v reprezentácii,“ vyjadril sa na účet 24-ročného hráča I. Kučavík.

Trebatice pravdepodobne doplácajú aj na nováčikovskú daň vo vyššej súťaži. Minulú sezónu zvíťazili v piatej lige západ s deväťbodovým náskokom. „Je to veľký kvalitatívny skok. V štvrtej lige sú mužstvá ďaleko futbalovejšie a takticky vyspelejšie. Futbal je tam o niečom inom,“ uviedol manažér klubu.

Zimné obdobie, zdá sa, bude v klube pestré. Očakáva sa príchod nových tvárí. „Hneď po skončení jesene sme si sadli s trénerom, výborom, starostom obce a začali sme oslovovať hráčov, ktorých by sme chceli do Trebatíc získať. Máme nejaké mená, ale nechcem konkretizovať, pokiaľ nie sme dohodnutí, pretože by to nebolo korektné voči iným klubom,“ uzavrel I. Kučavík.

Trebatice potrebujú posilniť najmä v ofenzíve. Plánujú pritiahnuť minimálne jedného stredného útočníka a podhrotového hráča. Povráva sa, že dohoda je na spadnutie s mladým stredopoliarom Tomášom Mihálikom. Brat spartakovca Lukáša Mihálika, ktorý tiež prešiel mládežníckymi družstvami bílích andelov, by sa do Trebatíc mohol ísť rozohrať po pauze zavinenej zranením.

Patrik Mitas

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava