Starkým z Julianny spievala Orchidea z Dolného Lopašova

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 16. decembra 2018, 10:00

Predvianočný čas nie je len o stíšení a ponorení sa do modlitieb, ale aj o spoločenských stretnutiach či koncertoch. Po prvýkrát v histórii zariadenia pre seniorov – Vily Julianna v Piešťanoch – zavítala medzi starčekov a starenky ženská spevácka skupina Orchidea z Dolného Lopašova.

Spoločná fotka speváčok z Orchidey a klientov piešťanského zariadenia pre seniorov Vila Julianna. (Autor: vd)

V sprievode harmonikára Michala Kriha speváčky zanôtili piesne, ktorými potešili duše starkých. Radosť mali nielen oni, ale i iniciátorka podujatia, opatrovateľka Miriam Machová.

Obecenstvo po každej skladbe silno zatlieskalo, známejšie skladby spievalo spolu so zborom. „Je to milé, že si to tu takto môžeme užiť,“ povedala jedna z klientiek. Koncert sa konal v prízemí zariadenia, pôvodne mal byť v obývačke, kde je komornejšie prostredie aj s vyzdobeným vianočným stromčekom, no všetci sa tam nepomestili.

„Pozrite sa, akého snehuliaka tu máme,“ upozornila na originálnu postavu bucľatého snežného panáka s mrkvovým nosom vyrobeného z plastových kelímkov riaditeľka zariadenia Marcela Kičinová. Povodila nás po vile, kde mnohí Piešťanci našli svoj domov a kde sa o nich starajú v čase ich zrelosti sprevádzanej chorobami a trampotami so sebaobsluhou.

Koncert sa konal vo štvrtok 6. decembra, teda na Mikuláša, no ten už podľa riaditeľky vo Vile Julianna bol. Do kostýmu sa obliekol známy piešťanský senior Jozef Cabala. Porozdával aj darčeky.

Každoročne pracovníčky tohto zariadenia pripravujú pre svojich starkých aj štedrú večeru. Zídu sa pri nej aj rodinní príslušníci, takže vo Vile Julianna je vtedy príjemne, milo a rodinne. „Kedysi, keď bol primátorom Remo Cicutto, nevynechal štedrú večeru s našimi starčekmi,“ uviedol vodič, kurič aj údržbár v jednej osobe Ján Putek. Aj tento rok sa na slávnosť tešia a možno medzi nich príde nový primátor. Radi ho medzi sebou privítajú.

(vd)

Svietiaceho snehuliaka si vyrobili starkí spolu s opatrovateľkami z kelímkov.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel