Vianočný kamión učaroval deťom i dospelým

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 14. decembra 2018, 18:00

Červený kamión rozžiarený tisíckami svetielok, vianoční škriatkovia a Santa Claus. Takáto paráda zavítala do centra Piešťan v stredu 12. decembra. Rázusova ulica sa na dve hodiny premenila na čarovné miesto.

Viac ako 20-metrovému kamiónu ľudia utvorili koridor. (Autor: am)

V úvode podujatia si deti spolu so škriatkami zatancovali Santov tanec a dostali balóny. Potom, čo sa naladili na tú správnu vianočnú atmosféru, ozvalo sa očakávané trúbenie. Coca-cola kamión prichádzal z Teplickej ulice, dokonale rozžiarený a sprevádzaný zvedavými pohľadmi malých i veľkých.

Vianočný kamión zaparkoval do koridoru, ktorý mu nadšený utvoril dav. Otvorili sa bočné dvere a pri pohľade na Santovu obývačku azda každý zabudol, že do Vianoc zostávalo ešte 12 dní.

Pod kamiónom sa predviedli tanečníci zo Základnej umeleckej školy. Deti sa, samozrejme, mohli so Santom aj odfotiť. I keď, niektoré si aj poplakali, iné sa tvárili namrzene, väčšina sa radostne usmievala.

Zaujímavosťou tiež bol takzvaný fotopoint, teda vyvýšené miesto, na ktorom sa mohli záujemcovia zvečniť aj s panorámou čarovnej atmosféry. Ak potom z podujatia zazdieľali fotografiu na Instagram a označili ju hashtagom #DarujmeSa, vianoční škriatkovia im ju hneď na mieste vytlačili.

V jednom zo stánkov bolo tiež možné zakúpiť si malý vianočný kamión, Santa Clausovu čiapku, sobie parohy alebo kĺzaciu lopatu na sneh. Výťažok z podujatia bol rozdelený medzi dve rodiny v rámci charitatívnych účelov. Symbolický šek im odovzdal viceprimátor Michal Bezák.

(am)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav