Šmykľavé cesty prevracali autá v celom regióne

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 12. decembra 2018, 10:00

Vo Veľkých Kostoľanoch na Družstevnej ulici havarovali v skorých ranných hodinách senickí pekári. Ich dodávka narazila v utorok 4. decembra do stromu. Pri nehode sa zranila jedna osoba, hasiči pri jej ošetrovaní asistovali záchranárom. Vykonali tiež protipožiarne opatrenia, cestu očistili.

Medzi Bankou a Ratnovcami ostalo v plote auto prevrátené nabok. © KR HaZZ Trnava

V ten istý deň krátko pred poludním sa v obci Chtelnica rozhorela udiareň a tiež vedľajšia budova. K zásahu vyštartovali nielen profesionálni hasiči z Piešťan, ale aj dobrovoľné zbory z Vrbového, Veľkých Kostolian a Dolného Lopašova. Hasiči požiar likvidovali vysokotlakovým prúdom vody aj „C“-prúdom, pričom im prácu sťažovali veľké hromady dreva a neporiadok okolo budovy. Pri odpratávaní pomáhali dobrovoľní hasiči. Bolo treba ešte skontrolovať prípadné ohniská. Počas tohto zásahu zavolali profesionálov aj k požiaru komína v tej istej obci, takže hasiči sa v ten deň v Chtelnici ani trochu nenudili.

V Chtelnici riešili hasiči z Piešťan, Vrbového, Veľkých Kostolian aj Dolného Lopašova požiar udiarne.

Jazdu cez horský priechod Havran nezvládol v utorok 4. decembra vodič s hlohoveckou poznávacou značkou, ktorý jazdil v Škode Fabia Combi tak, že skončil na streche. Auto ostalo v jednom jazdnom pruhu, vodičovi sa, našťastie, nič vážnejšie nestalo. Polícia riadila premávku, hasiči urobili potrebné opatrenia a po zdokumentovaní nehody pomohli odťahovej službe s nakladaním havarovaného vozidla. Cesta bola neprejazdná, bolo ju treba ešte upratať od úlomkov a očistiť.

Vodič Škody Fabia jazdiaci cez Havran skončil s autom na streche.

Raritnú situáciu riešili piešťanskí hasiči v stredu 5. decembra na Lyžiarskej ulici v obci Banka. Rozhorela sa tam tuja rovno pod oknami rodinného domu, v ktorom spal jeho majiteľ. Bol natoľko unavený, že hasiči, ktorí vonku riešili požiar, ho nemohli zobudiť. Napokon sa im to predsa podarilo. Hasiči zistili, že požiar tuje vznikol od popola vysypaného rovno pod drevinu. Pričom oheň ohrozoval nielen dom, ale aj elektrickú skrinku a plynovú prípojku.

Pri penzióne Zacher medzi Bankou a Ratnovcami sa v piatok 7. decembra stala ďalšia zo série nehôd. V plote tam skončil svoju jazdu vodič, ktorý svoje auto prevrátil nabok. O ľahko zraneného muža sa postarali záchranári, ktorí ho odviezli do nemocnice. Hasiči na mieste nehody vykonali potrebné opatrenia.

V ten istý deň sa na Námestí SNP v Piešťanoch zrazili dve autá značiek Nissan a Mazda. Automobily našli hasiči odstavené na krajnici. Vytiekla tam chladiaca zmes, tú príslušníci HaZZ odstránili.

V chate nad Šípkovým mali problémy so zakurovaním v krbe. Z prasknutého komína pod stropom sa začal v piatok 7. decembra popoludní valiť dym, preto oheň radšej domáci pán uhasil. Lenže spozorovaný dym priviedol na miesto hasičov. Tí zistili, čo sa deje, a keďže už nebolo čo riešiť, len poučili majiteľa chaty o bezpečnosti a odporučili mu opravu komínového telesa. Na výjazd išli aj vrbovskí hasiči, ktorí prekontrolovali priestor termokamerou. Zadymenú chatu si majiteľ odvetral sám už pred príchodom jednotiek.

V nedeľu 9. decembra pred jedenástou v noci vyrážali k nehode na Havrane smerom na Radošinu piešťanskí aj topoľčianski hasiči. V aute, ktoré bolo mimo cesty, ostala zakliesnená osoba. Hasiči ju uvoľnili a poskytli jej prvú predlekársku pomoc. Na aute vykonali protipožiarne opatrenia.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav