Na mestský úrad sa vracajú Tamajkom vyhodení zamestnanci

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 12. decembra 2018, 09:00

Piešťanskú radnicu pod novým primátorom Petrom Jančovičom očakávajú už v najbližšej dobe prvé personálne zmeny. Súčasného prednostu Eduarda Strapatého nahradí staronová prednostka Denisa Bartošová. Tá momentálne zastáva obdobnú funkciu v Hlohovci. Kým sa z nej uvoľní, dočasne ju zastúpi právnička mestského úradu Lívia Damboráková.

Denisa Bartošová sa vráti na piešťanskú radnicu po štyroch rokoch. (Autor: jk)

Denisa Bartošová zastávala post prednostky piešťanského mestského úradu do príchodu tamajkovcov. Spolu s ňou sa v nemilosti v roku 2015 ocitlo ďalších desať zamestnancov radnice. Takmer všetci si po „vyhadzove“ našli svoje nové pôsobiská na mestských úradoch v Hlohovci či Trnave. V Hlohovci svojou prácou dopomohla D. Bartošová primátorovi Miroslavovi Kollárovi k nominácii do ankety časopisu Trend – Manažér roka 2017.

Pred svojím nedobrovoľným odchodom pôsobila Bartošová vo funkcii prednostky 12 rokov. „Je skvelou manažérkou. Žije v Piešťanoch a mesto má rada. O jej kvalitách hovorí práca, ktorú v minulosti v Piešťanoch vo funkcii prednostky, ale v súčasnosti aj v Hlohovci odvádza. Je to vynikajúci človek aj po ľudskej stránke. Som rád, že je ochotná sa vrátiť,“ povedal na margo svojho rozhodnutia Peter Jančovič.

Bartošová nastúpi na post prednostky až v prvom kvartáli budúceho roka. Mestský úrad dovtedy povedie referentka právneho oddelenia Lívia Damboráková. „Ak má zo súčasného zloženia mestského úradu niekto nahradiť prednostu do príchodu Bartošovej, je to práve Lívia Damboráková. Je to výborný človek a má skúsenosti a prehľad vo fungovaní úradu,“ dodal primátor.

Radnicu podľa P. Jančoviča čaká aj zmena organizačnej štruktúry. Tú babráckym spôsobom naposledy menil Miloš Tamajka v roku 2015. Jej doterajším najvýraznejším výsledkom je jedenásť pracovnoprávnych súdnych sporov, v ktorých mestu hrozia škody v sume viac ako 100-tisíc eur.

Podľa slov Jančoviča sa obdobný spôsob reorganizácie nechystá realizovať. „Reorganizáciu začneme, keď budeme pripravení. Musíme si všetko prejsť, aby jej výsledkom bolo uľahčenie práce na úrade,“ vysvetlil nám primátor. Nevylúčil však, že má záujem aj o návrat ďalších zamestnancov vyhodených Tamajkom.

Predtým však chce o svojej predstave novej organizačnej štruktúry radnice informovať poslancov.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel