Mikulášsky deň otvorených dverí záhradníkov

  • Mladí dnes / Školy
  • 12. decembra 2018, 16:00

Zimný čas so sebou prináša mnoho podujatí. Svoje brány v tomto období otvárajú i školy, tie piešťanské nevynímajúc. Vo štvrtok 6. decembra vpustila zvedavcov do svojich priestorov aj Stredná odborná škola záhradnícka na Brezovej ulici.

Návštevníkov vo vstupnej hale školy vítali milé študentky. (Autor: am)

Vo štvrtok sa do mikulášskych kostýmov prezliekli nielen žiaci, ale dokonca i niektorí pedagógovia. A napriek tomu, že vyučovanie pokračovalo aj v tento deťmi obľúbený sviatok, v škole panovala príjemná a uvoľnená atmosféra.

Okrem prezentácie priestorov, študijných odborov či možnosti stretnúť pedagógov a žiakov si návštevníci mohli prezrieť aj diela, s ktorými sa študenti zapojili do tradičnej školskej vianočnej súťaže. Jedenásť dobrovoľných účastníkov súťaže malo vytvoriť vianočný svietnik a stromček.

Dôležité bolo vychádzať z veľkej časti, ak nie celkovo, z prírodných materiálov. Mnohým študentom sa to i podarilo, dokonca prvé miesto v kategórii vianočný svietnik získal prvák Andrej Špigura, ktorý ho vytvoril len z rastlinného materiálu. „Použil som napríklad ilex, šípky, šišky, pričom svietnik som omotal brezovými konárikmi. Chcel by som týmto povedať, že na Vianoce netreba používať umelý materiál, pretože sa dá niečo krásne vytvoriť aj z prírody,“ uviedol A. Špigura. Podľa neho je, čo sa týka trvanlivosti takéhoto prírodného svietnika, najlepšie vytvoriť ho približne dva týždne pred Vianocami. Určite v takom prípade vydrží „čerstvý“.

Andrej Špigura vyrobil najlepší vianočný svietnik.

Prvé miesto za vianočný stromček získala Ester Leždíková. „Do florexu som napichala vetvy. Tie som zviazala špagátom, čím som ich vyformovala. Na to som potom lepila rôzne materiály, snažila som sa použiť prírodné. Chcela som, aby vyzeral ako živý stromček, preto som ho zasadila do črepníka,“ povedala prváčka E. Leždíková, ktorá vôbec neočakávala, že zvíťazí.

Škola bude okrem tohto dňa otvorených dverí organizovať ešte jeden, a to na konci januára.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav