Vrbové rozžiarili svetielka i oheň

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 11. decembra 2018, 11:00

Mestečko pod šikmou vežou v piatok 7. decembra žiarilo ako žiadne iné navôkol. Parlament mladých mesta Vrbové sa pred Domom kultúry rozhodol zorganizovať Noc svetiel. Nechýbali nielen svetielka, ale ani desiatky prskaviek a ohňová šou.

(Autor: am)

Ako nám prezradil organizátor Dušan Sabo, prvý ročník podujatia sa stretol s pozitívnym ohlasom: „Prišli nielen Vrbovčania, čo vieme podľa toho, že nie všetci sa vedeli v našom meste zorientovať.“

Noc svetiel sa začala svetielkovým pochodom z Námestia slobody cez Ulicu M. A. Beňovského až k Domu kultúry. Deti spolu s rodičmi boli vybavení lampášikmi, svetielkami rôzneho druhu či lampiónmi. Nápady boli všelijaké, dokonca svetielka ovité okolo detí.

Pred Domom kultúry pokračoval program, ktorí pripravili deti spolu s dobrovoľníkmi parlamentu mladých.
„Predstavili sa deti z krúžku tvorivých dielní, ktorý býva každú stredu, a po tvorení si radi zatancujú. Na Noc svetiel si pripravili jeden spoločný tanec a jeden sólo tanec predviedla Bianka,“ povedal organizátor.

Nasledovala ohňová šou. Deti sa dívali na mihajúce sa plamienky so zatajeným dychom, no najväčšia „bomba“ prišla až potom. Začalo sa totiž hromadné „prskavkovanie“ a detské tváričky len žiarili. Program pred Domom kultúry ukončila ďalšia časť ohňovej šou Danky a Joja. Podujatie organizátori zavŕšili vyrábaním pohľadníc a písaním listov Ježiškovi v klube parlamentu mladých.

„Akciu hodnotím veľmi pozitívne. Keďže všade v okolí sa konajú vianočné trhy, teší nás, že podujatia tohto druhu sa zúčastnilo tak veľa účastníkov a dokonca z okolitých obcí. Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporujú účasťou na našich podujatiach,“ dodal na záver D. Sabo.

(am)

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj