Čerta do „kulturáku“ v Očkove nepustili

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 11. decembra 2018, 18:00

Mikuláš, anjel a čert zavítali v sobotu podvečer aj do Očkova. Kým sa anjel s Mikulášom venovali rozsvieteniu vianočného stromčeka pred miestnym kostolíkom, čert robil zlobu a naháňal zhromaždené deti. Vyslúžil si za to trest v podobe zákazu vstupu do kultúrneho domu.

Čerta do kultúrneho domu nepustili, darčeky rozdávali Mikuláš s anjelom. (Autor: pror)

Po ceremoniáli slávnostného rozsvietenia stromčeka sa deti so svojimi rodičmi presunuli do „kulturáku“, kde starosta obce Miroslav Beňovič spoločne s občianskym združením Očkovských mamičiek pripravil kultúrny program. Vystúpili malí folkloristi, ale aj koledníci. Za spevu a tanca predviedli scénku o privítaní malého Ježiška do života v betlehemskej maštali. Vyslúžili si za to potlesk a neskôr aj mikulášske balíčky. Tie im odovzdal Mikuláš s anjelom. Potrestaný čert tento rok do sály nesmel vstúpiť, a tak ak niekto z drobcov neposlúchal rodičov, vystrašiť ho nemal kto.

To však nikomu nechýbalo. Práve naopak, s úsmevom a radosťou si drobci i veľkí užili aj malé vianočné trhy. Punč, kapustnicu pečené klobásky, ale aj sladkosti pripravili miestne mamičky spolu so seniormi. Nechýbali ani ručne vyrobené vianočné dekorácie. Zisk s predaja podľa slov starostu M. Beňoviča poputuje na celoročné akcie pre najmenších Očkovčanov.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav