R. Kucsa: Ak chceme postúpiť, musíme vyhrať oba zápasy

  • Šport / Basketbal
  • 8. decembra 2018, 10:00

Piešťanské basketbalistky čaká na domácom turnaji Európskej ženskej basketbalovej ligy neľahká úloha. Aby mohli pomýšľať na postup do play-off, potrebujú zvládnuť obe stretnutia. Svoj pohľad pred zápasmi s Dynamom Moskva a Amsterdamom Angels nám poskytol tréner Piešťanských Čajok Richard Kucsa.

Čajky si uvedomujú dôležitosť domáceho turnaja. © Ladislav Duračka

V piešťanskom tíme si sú vedomí vážnosti situácie a dôležitosti domáceho turnaja vzhľadom na ďalší vývoj súťaže v EWBL. „Ak chceme pomýšľať na postup do play-off, nie je iná možnosť, ako vyhrať obe stretnutia. Situáciu sme si skomplikovali dvomi prehrami na prvom turnaji a teraz si už nemôžeme dovoliť zaváhanie. Sme si vedomí, že to nebude jednoduché, ale poctivo sa na turnaj pripravujeme a verím, že v domácom prostredí za podpory našich fanúšikov budeme úspešní,“ uviedol Richard Kucsa.

Piešťanky sa najskôr v sobotu o 17:00 predstavia proti ruskému Dynamu Moskva, o ktorom kouč Piešťan povedal nasledovné: „Dynamo Moskva je pojem sám o sebe. Hoci v aktuálnom ročníku nedosahujú výsledky ako v minulosti, ich tabuľkové postavenie v ruskej lige neodzrkadľuje úplne ich silu. V družstve majú mix mladých hráčok so skúsenými a rozhodne to nebude nič jednoduché.“

Nedeľný duel s Amsterdamom Angels sa uskutoční v rovnakom čase ako v sobotu. Piešťanky doposiaľ priamu skúsenosť s holandským basketbalom nemajú, no nič nechcú podceniť. „Amsterdam Angels je pre nás trošku neznámou. Združuje však to najlepšie z holandského basketbalu, keďže je v podstate reprezentačným výberom do 23 rokov. Určite nám nedajú nič zadarmo, budú hrať aktívne a čakáme, že budú nepríjemným súperom,“ dodal Kucsa.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín