Za krádež milodarov môže Piešťanec dostať až desať rokov

  • Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
  • 7. decembra 2018, 21:01

V Kostole sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch siahol na milodary v utorok 4. decembra večer mladý muž bez domova. Svoj domov vďaka krádeži našiel za mrežami. Ukradol finančný obnos, ktorý farníci obetovali zo svojich často malých príjmov, cirkvi. Za krádež na pietnom mieste mu môžu vymerať tri až desať rokov.

(Autor: supa)

Čin popísala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová takto:“ Na políciu nahlásili krádež peňazí z pokladničky v kostole sv. Cyrila a Metoda, ku ktorej došlo 4. decembra krátko pred siedmou hodinou večer. Páchateľa vyrušila žena, ktorá ho prichytila a snažila sa od neho peniaze dostať späť. Ten aj s peniazmi ušiel, našťastie sa udalosť zaobišla bez zranení. Farskému úradu bola spôsobená škoda 170 €. Polícia vykonala na mieste ihneď neodkladné a neoplakovateľné úkony a vyhlásila po podozrivom pátranie. Príslušníci mestskej polície zakrátko podozrivého obmedzili  na osobnej slobode a odovzdali príslušníkom Policajného zboru.“  

Vyšetrovateľ následne obvinil 29 ročného bezdomovca z Piešťan zo zločinu krádeže a spracoval podnet na väzbu. Na základe príkazu súdu bol už eskortovaný do výkonu väzby. Za krádež na mieste požívajúcom pietu alebo všeobecnú úctu môže byť uložený trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava