Rekordná plavkyňa Kolníková: Tajne som dúfala v titul aj rekord

  • Plávanie / Šport
  • 7. decembra 2018, 16:00

Ako sme v minulom vydaní informovali, piešťanská plavkyňa Veronika Kolníková dosiahla počas posledného novembrového víkendu na otvorených majstrovstvách Slovenska v Čilistove výrazné úspechy. S týždňovým odstupom sa s nami podelila o svoje dojmy z podujatia.

Veronika Kolníková zaplávala v Čilistove nový slovenský rekord. © archív SPF

Veronika Kolníková, ktorá je členkou PPK Piešťany, štartovala vo svojich tradičných disciplínach. V piatok získala na 800 m voľný spôsob striebornú medailu a v sobotu pridala na 400 m voľný spôsob medailu rovnakého lesku. Svoju účasť vyšperkovala nedeľným štartom na 1500 m voľný spôsob. Nič neponechala na náhodu a časom 16:53,49 minúty zvíťazila, utvorila nový slovenský rekord a ako prvá Slovenka zaplávala túto disciplínu pod 17 minút.

„Tajne som dúfala v slovenský titul aj slovenský rekord, no až tak hlboko pod hranicu 17 minút nie. Teší ma aj to, že v priamom súboji som trikrát porazila účastníčku majstrovstiev sveta v Číne. Teraz ma ešte o necelé tri týždne čakajú majstrovstvá Českej republiky v 25-metrovom bazéne. Tam to bude o niečo náročnejšie. Svojimi výkonmi som si na nich zabezpečila účasť ako členka TJ Znojmo, kde momentálne pracujem ako trénerka plávania a popritom ešte trénujem. Je to celkom náročné, no mňa to baví a som rada, že sa môžem naďalej venovať aj plávaniu. Za to všetko patrí veľká vďaka môjmu trénerovi pánovi Kyněrovi i ostatným, ktorí ma v tom podporujú,“ zdôverila sa nám úspešná plavkyňa.

(jk/th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav