Čajky hostia turnaj Európskej ligy, budú hrať proti Dynamu a Angels

  • Šport / Basketbal
  • 7. decembra 2018, 18:00

Už počas nadchádzajúceho víkendu bude piešťanská Diplomat aréna hostiť atraktívne medzinárodné podujatie. Piešťanské Čajky totiž organizujú druhý turnaj Európskej ženskej basketbalovej ligy EWBL, keď privítajú atraktívne družstvá – Dynamo Moskva, Žabiny Brno a Amsterdam Angels.

cajky
Piešťanské Čajky zvíťazili na palubovke nemeckého tímu BC Pharmaserv Marburg 78:66. (Autor: Tomáš Horký)

O kvalitný basketbal rozhodne nebude núdza. Čajky po vyše roku opäť hostia jeden z turnajov EWBL. Počas dvoch dní budú mať basketbaloví fanúšikovia možnosť vidieť štyri zaujímavé medzinárodné konfrontácie. V sobotu 8. decembra je najskôr na programe o 14:30 stretnutie Basket Žabiny Brno – Amsterdam Angels a o 17:00 si to Čajky rozdajú s Dynamom Moskva. O nedeľný program sa o 11:00 postará duel Dynamo Moskva – Amsterdam Angels a o 17:00 sa odohrá stretnutie Piešťanské Čajky – Amsterdam Angels.

K účastníkom podujatia možno povedať toľko, že Žabiny Brno zatiaľ v EWBL vyhrali všetky tri stretnutia a v najvyššej českej súťaži im patrí tretia priečka. V drese družstva z moravskej metropoly nastupuje aj bývalá dlhoročná hráčka Čajok Nikola Dudášová. Dynamo Moskva zatiaľ v aktuálnej sezóne predvádza nie príliš presvedčivé výkony. V ruskej najvyššej súťaži im patrí posledné miesto, keď prehrali všetkých šesť zápasov a v EWBL sa v troch stretnutiach tešili z víťazstva len nad Amsterdamom. Dynamo má však za sebou oveľa úspešnejšie roky. Spomenúť možno tri víťazstvá v Eurocupe či štyri ruské tituly. Amsterdam Angels je zasa zaujímavým projektom, ktorý funguje ako reprezentácia Holandska do 23 rokov, kde basketbal zaznamenal v posledných rokoch progres.

Piešťanské basketbalistky v B-skupine súperia s družstvami TTT Riga (Lotyšsko), Dynamo Moskva (Rusko), Lulea Basket (Švédsko), Kibirkstis Vilnius (Litva), Horizont Minsk (Bielorusko), Basket Žabiny Brno (Česko) a Amsterdam Angels (Holandsko). Na prvom turnaji, ktorý sa hral 12.-14. októbra v Brne, porazili Vilnius 58:42, prehrali však s Minskom 56:71 i s Brnom 39:73.

V ďalšom programe EWBL Čajky privítajú 4. januára 2019 euroligové družstvo z Lotyšska – TTT Riga, s ktorým mali pôvodne hrať na turnaji v Luley. Riga však pre kolíziu termínov nemôže do Švédska cestovať, a tak sa duel odohrá v uvedenom termíne v Diplomat aréne. Čajky tak na severe Európy nastúpia len zápas proti domácim, a to 13. januára.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín