Vo Vrbovom už úraduje nové mestské zastupiteľstvo

  • Spravodajstvo / Región
  • 6. decembra 2018, 09:00

Ustanovujúce Mestské zastupiteľstvo vo Vrbovom zvolala staronová primátorka Ema Maggiová na piatok 30. novembra. Jedenásťčlenné zastupiteľstvo zložilo spolu s primátorkou poslanecký a primátorský sľub.

Ustanovujúcim zastupiteľstvom sa poslanci aj primátorka oficiálne chopili vykonávania svojich mandátov. (Autor: pror)

Za prítomnosti predstaviteľov občianskych združení, verejnosti, ale aj cirkvi sa slávnostné ustanovujúce zastupiteľstvo uskutočnilo v Kúrii Mórica Beňovského.

Väčšina poslancov spolu s primátorkou svoje posty obhájili z minulého volebného obdobia. Medzi poslancami sa však zjavili traja nováčikovia – Ľubomír Dunajčík, Ján Višňovský a Táňa Prievozníková. Okrem formálneho aktu zloženia sľubov mali na programe i niekoľko pracovných bodov rokovania. Odsúhlasili mestské odborné komisie, ktorých bude šesť, ako aj ich personálne obsadenie. Našli si v nich miesto nielen poslanci, ale aj verejnosť. Zároveň Ema Maggiová vymenovala viceprimátora, opäť sa ním stal Štefan Kubík. Na rozdiel od Piešťan mestskú radu vo Vrbovom neustanovujú. Na prvom zastupiteľstve poslanci odsúhlasili aj plat primátorky. Jeho výška sa nemení a ostáva naďalej 2567 eur mesačne.

Po oficialitách čakal všetkých prítomných slávnostný obed.

(pror)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel