Nebezpečne otvorené šachty vodári zakryli

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 6. decembra 2018, 10:00

Na konci Priemyselnej ulice v Piešťanoch sa pri zákrute smerom k spoločnosti Ekom nachádzali v poli dve nebezpečné miesta. Predstavovali ich odkryté kanalizačné šachty. Jedna bola obnažená celá, druhá čiastočne. V miestach, kde často venčia svoje psy ľudia i deti z okolia, to boli doslova pasce na ľudí či zvieratá.

Obe kanalizačné šachty v piešťanskom priemyselnom areáli okamžite po našej intervencii zabezpečili betónovými uzávermi. (Autor: md)

Podobná šachta sa stala osudnou starostovi obce Farná, ktorý pred pár rokmi tragicky zahynul po páde do šachty na odpadovú vodu. Padol nešťastne – hlavou na betónovú skruž. Podobných udalostí bolo na Slovensku neúrekom. Nešťastný pád či plná šachta vody a utopenie dieťaťa – tieto udalosti majú spoločného menovateľa – odkrytú jamu.

Na obidve šachty sme minulý týždeň upozornili nielen mestskú políciu, ale aj predpokladaného vlastníka – Trnavskú vodárenskú spoločnosť (TAVOS). Poslali sme im snímky uvedených jám a dočkali sme sa nápravy. „Na základe vami zaslanej fotodokumentácie sme zistili, že ide o kanalizačné šachty na verejnej kanalizácii na Priemyselnej ulici, ktorá je v správe našej spoločnosti. Dňa 29. novembra sme šachty zabezpečili novými betónovými poklopmi,“ uviedla Barbora Blahová, technicko-prevádzková a investičná riaditeľka TAVOS-u.

Dovoľujeme v mene verejnosti poďakovať za operatívne riešenie problému. Aj s poznámkou – bodaj by v našom meste všetko takto dobre a rýchle fungovalo.

Viera Dusíková

Nebezpečenstvo číhalo v poli…
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava