Športom k zdraviu, nie k trvalej invalidite

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. decembra 2018, 18:00

Asociácia športových klubu Piešťany pripravila pre športovú verejnosť ďalší zo série seminárov zameraný na tému Športom k zdraviu, nie k trvalej invalidite. Seminár sa uskutoční v pondelok 3. decembra o 16:30 v mestskom kultúrnom stredisku.

Na seminári vystúpi aj známa inštruktorka jogy Michaela Hluchová. © FB Michaely Hluchove

Organizátori opäť pozvali zaujímavých odborníkov. Jedným z nich bude Daniel Korec, ktorý bude hovoriť na tému Význam fyzioterapie v živote mladého športovca.

S prednáškou vystúpi aj známa inštruktorka Michaela Hluchová s témou Využitie SPS – špirálovitej stabilizácie v športe. „Problematika vplyvu záťaže v športe na správne držanie tela a na vznik svalových dysbalancií je známy. Následky veľkého preťaženia športovcov sú, žiaľ, častým zdravotným problémom, ktoré majú výrazný vplyv na zdravie,  ale aj výkonnosť športovcov. Prevencia zranení a kompenzácia je jednou z primárnych úloh športovej biomechaniky,“ uviedla M. Hluchová.

Do tretice vystúpi Martin Minárech, ktorý bude hovoriť o tom, ako zlepšiť regeneráciu a športový výkon doplnkami výživy u mladých športovcov. „Výživové doplnky nie sú v dnešnej dobe len témou dospelých a profesionálnych športovcov. Každý nadaný mladý športovec, ktorý chce podávať výkony jeho predstavám, by mal o nich niečo vedieť. Pokiaľ sú športovci veľmi mladí, je vhodné, aby ich rodičia, ale i tréneri mali jasno v tom, čo mladý organizmus vyžaduje, aby podal ten najlepší výkon,“ konštatoval M. Minárech.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava