Plavecké nádeje v Piešťanoch

  • Plávanie / Šport
  • 2. decembra 2018, 16:00

V 25-metrovom bazéne rehabilitačného centra Adeli v Piešťanoch sa v sobotu 17. novembra uskutočnil druhý ročník Plaveckých nádejí 2018, ktorých usporiadateľom bol Piešťanský plavecký klub. Pretekov sa zúčastnilo 120 detí z desiatich slovenských klubov.

Piešťanský plavecký klub získal na domácom podujatí 19 medailí. © Amir Saliba

„Pre väčšinu detí to bol prvý štart na pretekoch, preto sme sa im rozhodli pretekanie spríjemniť, aby si neodnášali sklamanie z neúspechu, keďže víťazom môže byť iba jeden v každej disciplíne, ale aj radosť z pohybu. Každému pretekárovi sme prichystali účastnícky diplom a taštičku s prekvapením od našich sponzorov,“ uviedla Michaela Čamborová z PPK.

Za PPK štartovalo 24 pretekárov, z toho desať detí stálo na štartovacích blokoch prvýkrát a všetci to zvládli na výbornú. Klub získal 19 medailí, najúspešnejšími zberateľmi cenných kovov boli Daniela Brežná, Michal a Juraj Arbetovci, Simona Radosavljevič, Chiara Biscontini, Pavlína Lehutová, Eliška Drahovská, Filip Sivák, Filip Horváth a Ondrej Otruba. Veľkú radosť domácemu klubu spravili aj dievčenské štafety v zložení Barbora Pavlíková, Sára Mikolášová, Pavlína Lehutová, Chiara Biscontini, ktoré získali striebornú medailu na 4×50 m voľný spôsob a bronz na 4×50 m polohové preteky.

(mč)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava